De spirituele manier om om te gaan met crisis

Posted on
De spirituele manier om om te gaan met crisis

De spirituele manier om om te gaan met crisis. Helaas kan ik je niet zeggen dat je nooit meer een crisis in je leven zult meemaken. De realiteit is namelijk dat iedereen vervelende situaties meemaakt die je teruggooien naar je eigen basis. De meeste lieverds die dit lezen, zullen gelijk begrijpen wat ik bedoel. Ze hebben het al eerder meegemaakt.

De spirituele manier om om te gaan met crisis

Hoe kun je anders omgaan met zulke momenten en situaties? Je wilt niet weer door die oceaan van spanning en emotie meegesleurd worden. Dat machteloze gevoel waarmee je geen kant op kunt. Dat terwijl je ook continu zoekt naar de juiste stap om te zetten.

Vandaag wil ik je vertellen hoe ik hier zelf mee omga. Dit werkt voor mij en ik heb er ook vele anderen mee mogen helpen. Op deze manier ben ik zelf omgegaan met de momenten dat ik zo moe en verlamd was dat ik mijn amen niet meer op kon tillen. Dit heb ik voor mezelf toegepast toen ik dacht dat ik niet meer verder kon van angst.

Nee, het is niet makkelijk, maar als je het aandurft om dit toe te passen, zal het je bevrijden van die machteloosheid.

Wat kan ik hiervan te leren?

Juist, een simpele rot vraag. Een vraag die je heel lastig aan jezelf kunt stellen als je van alles voelt, maar deze vraag brengt je weer terug naar je kracht en opent een nieuwe deur.

Ik zie de aarde met al zijn schoonheid en ook al zijn nare dingen als een school. Wat kan ik hiervan leren? Dat vraag ik mezelf af met de kleine rotdingen tot de grootste crisissen.

Durf in stilte en alleen jezelf te focussen op deze vraag en schrijf het antwoord op. Je hoeft het niet gelijk te accepteren. Het zal je niet gelijk rust brengen. Laat het eerst bezinken en geef je emoties ook de ruimte om te zijn. Dan vormt dit antwoord jouw rots in de branding. Wanneer je die omarmt zal het water aan de kant gaan en een pad voor je vormen. De deur gaat open en je kunt weer verder.

Je kunt vanuit dit antwoord namelijk ook analyseren wat je dus het beste kunt doen.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

2 Reactie(s)

  1. Noud says:

    Lieve Scarlet, als ik deze hoge golven zie dan kan ik alleen maar zeggen: Laat los, ga niet vechten. Als je je mee laat gaan met de golven en met de stroom, dan kom je vanzelf in een rustiger vaarwater. Het lijkt zo tegenstrijdig, maar het is wel zo. Groetjes, Noud

    1. Scarlet says:

      Precies zo is het lieve Noud. 🙂

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.