Stop met invullen, blijf open-minded

Posted on
stop met invullen

stop met invullenStop met invullen. Er is niks zo vervelend voor jezelf als continu proberen in te schatten wat een ander van je denkt, waar de ander mee bezig is en waar de ander behoefte aan heeft.
Je kunt niet weten wat een ander echt denkt en waar dat op gebaseerd is. Natuurlijk kun je het wel inschatten, zeker als je hoogsensitief bent, maar vaak doe je dit op basis van gevoel en empathie. Dit staat los van de gedachtes en het verleden van de ander.
Als je dit doet zit je vaak een paar ‘lagen’ te diep, op een plek waar de ander helemaal niet bewust mee bezig is.

Stop met invullen van wat een ander denkt. Uiteindelijk is dit toch beïnvloedt door je eigen bril waarmee je naar de wereld kijkt, door je ervaringen en angsten. Het is wazig en niet zuiver. Daardoor komt het er eigenlijk op neer dat je alleen weet wat jij denkt dat de ander denkt en niet wat de ander zelf denkt.

Dit is helemaal belangrijk om te beseffen als je bezig bent met wat anderen van jou denken. Dit kun je nooit 100% weten tenzij ze je het zelf vertellen.
Misschien is iemand wel afstandelijk tegen je omdat ze zelf problemen thuis hebben. Misschien voelen ze zich wel niet lekker.

Het is ook belangrijk om dit te beseffen als je probeert iemand te helpen. Jouw bepalen van hun behoeftes is beïnvloedt door je eigen behoeftes. Hierdoor kan er juist spanning ontstaan en kan de ander zich juist tegen je keren. Ze zitten met andere dingen en behoeftes.
Hoe goed je het ook probeert te doen, op basis van al je liefde en hoe sterk jullie ook zijn verbonden. Jij hebt niet dezelfde geest als de ander.

Laat los wat anderen denken, stop met invullen en begin met volledig te luisteren vragen te stellen. Daar bereik je het allermeeste mee en daardoor blijf je ook veel dichter bij jezelf. 🙂

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.