Newsflash: Er is maar één jij

Posted on
er is maar een jij

er is maar een jijEr is maar één jij. Er is maar een exemplaar van jou op deze aarde. Er zijn er echt geen twee. Er is van niemand op deze aarde een kopie. Jij kunt dus ook geen kopie van iemand anders worden.

Waarom probeer je dan toch iemand anders te zijn dan jezelf? Dat gaat je echt niet lukken hoor. Je wordt er alleen maar heel erg ongelukkig en moe van. Je kunt niemand anders zijn dan jezelf.
Je kunt jezelf wel ontwikkelen en doorgroeien. Je kunt nieuwe dingen leren en je horizon verbreden. Als je dit goed doet, voelt het eigenlijk alsof je onontdekte stukjes van jezelf aan het licht brengt. Het blijkt dan een soort ontdekkingstocht te zijn van wie en wat jij allemaal bent. Het brengt je dus nog dichter bij jouw complete zelf.

Besluit dus ook nu te stoppen met het zoeken van jezelf buiten jezelf. Stop met het zoeken naar jezelf in anderen en op basis van de meningen van anderen.
Dat blijft ook altijd zo’n punt. Er is maar een jij en deze is gebaseerd op jouw ziel, gevoel, gedachtes en daardoor op jouw mening.
De mening van een ander kan wel deels overlappen met die van jou, maar blijft toch anders.
Van die overlappingen en verschillen kun je veel leren, maar je moet altijd uit blijven gaan van wat jouw intuïtie en innerlijk weten je aangeeft.
Anders wandel je weer van je eigen padje af en loop je weer op het padje van een ander. Daar raak je weer jezelf kwijt en ben je weer terug bij af.

Begin met waarde toe te kennen aan jezelf, aan je eigen mening en begin jezelf steeds meer te ontdekken. Daar gaat het om. Ga ervoor en je zult verstelt staan van wat voor rust en ruimte je dat gaat geven.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.