Tips voor hooggevoelige kinderen

Posted on
tips voor hooggevoelige kinderen

tips voor hooggevoelige kinderenTips voor hooggevoelige kinderen. Heb jij een super fantastisch hooggevoelig kind en wil je weten hoe je deze het beste kunt ondersteunen? Dan is het zeker aan te raden om deze tips door te nemen.

Het allerbelangrijkste wat je moet beseffen bij hooggevoelige kinderen is dat ze heel veel met gevoel en emoties te maken hebben. Hoe meer je met dit gegeven werkt, hoe meer je voor ze kunt betekenen.

Tips voor hooggevoelige kinderen: zorg dat ze hun gevoel kunnen verwoorden

Hoe beter jouw hooggevoelige kind(eren) hun gevoel kunnen verwoorden, hoe makkelijker het leven voor ze wordt. Gevoel is namelijk precies hetgeen waar ze het meeste tegen aanlopen.

Als je jonge kinderen hebt, zou je ermee kunnen beginnen door smileys te zoeken op het internet en ze uit te printen. Schrijf ook in vrolijke kleuren welke gevoelens de smiley uitbeeld erbij en als je merkt dat ze ‘last’ van een gevoel hebben, ga je met ze kijken welke smiley hun gevoel het beste uitbeeld.

Bij oudere kinderen zou je het gevoel bijvoorbeeld al meer kunnen koppelen aan waar ze iets voelen in hun lichaam en wat dat met ze doet.

Het is hierbij voor jezelf wel heel belangrijk dat je jezelf verdiept in woorden die gevoelens omschrijven. Dit zijn er meestal meer dan je nu al zo zou kunnen weten. Met even Googelen kom je gelukkig al een heel eind.

Maak ze bewust van het feit dat niet alles wat ze voelen van hun is

Komt je kind thuis van school met een vervelende bui? Ga dan bewust met ze bespreken wat er gebeurt is. Hebben ze zelf iets meegemaakt of zat een klasgenootje of de juf niet lekker in zijn/haar vel.
Hoe eerder een kind dit door heeft, hoe makkelijker het is om het los te laten.

Je zou ze bijvoorbeeld het gevoel uit kunnen laten tekenen of er een woord aan te koppelen (of weer een kleine smiley gebruiken). Daarna kun je dit gevoel door de wc spoelen of begraven door dit met het woord of de smiley te doen.
Je leert ze hierdoor het gevoel af te voeren.

Laat ze nou contact hebben met de natuur

Hoogsensitieve kinderen hebben heel veel gronding nodig. Laat ze daarom lekker veel buiten spelen, breng ze in contact met dieren en ga lekker op stap naar het bos of het strand. Leer ze ook hun voeten recht op de grond te plaatsen en veel te springen als ze even gek doen met het buiten spelen. Dit helpt al heel veel

Blijf je bewust van jezelf

Kinderen spiegelen hun ouders en al helemaal als ze hsp zijn. Blijf je daarom bewust van je eigen gevoel en ga ook zelf aan de slag met je eigen hooggevoeligheid. Wees mild tegen jezelf en blijf bewust van wat van jou is en wat van een ander is.
Hoe beter je contact met jezelf is, hoe meer je kunt betekenen voor je hooggevoelige kind(eren).

Veel succes met deze Tips voor hooggevoelige kinderen. Ik hoop dat je hiermee weer een grote stap verder bent met je kinderen nog beter kunt begeleiden. 🙂

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.