Toffe spirituele onderwerpen om je in te verdiepen

Posted on
toffe spirituele onderwerpen om je in te verdiepen

Voor mij is spiritualiteit niks anders dan het ontdekken en het leren kennen van jezelf. Dat betekent echter niet dat je jezelf daarnaast niet in nog veel meer andere leuke onderwerpen kunt verdiepen. Vandaag ga ik een aantal van deze spirituele onderwerpen met je delen.

Spirituele onderwerpen om je in te verdiepen

Edelstenen

Edelstenen zijn ten eerste al waanzinnig mooi. Ze komen in ontzettend veel bijzondere kleuren voor en ook in heel veel interessante vormen. Alleen dat al maakt ze zo aantrekkelijk.
Daarnaast bevatten edelstenen ook energie. Vergelijk het met een hotstone die warmte uitstraalt. Op die manier straalt een edelsteen energie uit. Deze energie kan je ondersteunen.

Iedere soort edelsteen heeft een andere energie en dus een andere werking. Het is heel leuk om jezelf daarin te verdiepen. Zeker als je daarnaast gaat onderzoeken op wat voor manieren je de stenen allemaal kunt gebruiken.

Chakra’s

De chakra’s zijn de energiecentra’s van ons lichaam. Ze hebben allemaal eigen lichaamsdelen, emotionele processen en mentale processen waarmee ze verbonden zijn. Jezelf hierin verdiepen kan je helpen jezelf en de verbinding tussen lichaam en geest beter te begrijpen. Daarbij kun je, als je er wat meer over weet, ook beter voor je chakra’s gaan zorgen en ze beter reinigen en opladen.

Meditatie

Mediteren is voor mij echt een tool om jezelf te leren kennen en te verzorgen. Je kunt namelijk jezelf volledig waar gaan nemen tot in je ziel als je mediteert. Je leert jezelf te voelen. Dat alleen al is zo ontzettend waardevol.

Als je net begint met mediteren kan het heel lastig zijn. Wat daarbij heel erg helpt is als je jezelf niet te veel druk op legt. Vergelijk het met jezelf laten zakken in een lekker warm bad dat net iets te warm is. Wanneer je de tijd neemt om elke lichaamsdeel er aan te laten wennen is er niks aan de hand. Wanneer je dus je mind de tijd geeft om te wennen aan het mediteren, komt het helemaal goed.

Leesstip: spiritualiteit en jouw spirituele ontwikkeling.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.