Trouw zijn aan jezelf: 5 tips

Posted on
trouw zijn aan jezelf

Trouw zijn aan jezelf, wat betekent dat eigenlijk? Het betekent dat je naar je eigen intuïtie, behoeftes en verstand verstand luistert. Het betekent dat je jezelf erkent, ondanks de meningen en verwachtingen van anderen en dat je er ook iets mee doet.

Trouw zijn aan jezelf is je eigen keuzes maken op basis van wie je bent en wat je wilt. Natuurlijk houd je daarbij rekening met anderen, al helemaal met je geliefden, maar je luistert nog steeds hoofdzakelijk naar jezelf. Dit is niet egoïstisch, het is juist gezond. Sterker nog, het maakt je gelukkig.

Het probleem is alleen dat dit heel moeilijk kan zijn als je het graag goed wilt doen voor anderen. Je wilt anderen dan niet teleurstellen en ook geen pijn doen en je wilt aan hun verwachtingen voldoen.
Je zet je eigen gevoel dan aan de kant en doet wat jij denkt dat goed is volgens de anderen. Dit kun je heel nobel en zorgzaam noemen, maar het kan je wel veel kosten. Het kost met name heel veel energie, omdat je continu tegen je eigen gevoel en weerstand aan het vechten bent.

Dat is meestal de reden dat iemand ervoor kiest te veranderen en toch weer probeert om trouw te zijn aan zichzelf. Helaas is dit niet altijd even makkelijk, zeker niet als je hooggevoelig of zeer empathisch bent.

Trouw zijn aan jezelf: 5 tips

  1. Luister naar je eigen emoties en intuïtie, want die geven aan wat je werkelijk vindt en wat goed voor je is.
  2. Vraag jezelf regelmatig af: “wat vind ik hier werkelijk van?” en “wat wil ik nu echt?”
  3. Wees eerlijk naar jezelf. Vaak weet je wel wat je voelt en denkt, maar durf je dat niet te accepteren van jezelf. Je hoeft niet bang te zijn dat het fout is.
  4. Creëer een positieve speech om aan jezelf te geven. Als jij jezelf leert om steeds positiever naar jezelf te kijken, wordt trouw zijn aan jezelf steeds makkelijker.
  5. Oefen met je mening te geven en te doen wat jij wilt op momenten die er niet toe doen, want oefening baart kunst.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.