Tweelingzielen en zielsverwanten: wat je van ze kunt leren

Posted on
tweelingziel en zielsverwanten

Je tweelingziel of een zielsverwant ontmoeten kan zoveel met je doen. Het kan je zoveel geven, zoveel liefde geven, maar het kan je ook totaal uit balans brengen. Het is hoe dan ook altijd een intense ervaring. En juist daarom wil ik het hier met je over hebben, om je in ieder geval iets meer grip te geven in die achtbaan van gevoelens.

Het verschil tussen tweelingzielen en zielsverwanten

Tweelingzielen (soulmates/twinflames) zijn niet hetzelfde als zielsverwanten.
Jouw tweelingziel is iemand waarvan de ziel hetzelfde komt leren en komt creëren als jouw ziel. Ze hebben dus dezelfde of bijna dezelfde zielsles en zielsdoel als jij.
Daarnaast hebben ze vaak soortgelijke levenservaringen gehad, soortgelijke normen en waarden en kunnen ze zich vinden in jouw visie.
Ook als mensen lijken ze dus op jou, al blijft een tweelingziel nog steeds een uniek en ander mens.

Zielsverwanten zijn mensen die heel erg op je lijken op zielsniveau. Ze komen ongeveer hetzelfde doen, maar vaak niet op dezelfde manier.
Ook al resoneer je heel erg met een zielsverwant, toch is het duidelijk dat ze met andere dingen bezig zijn en anders in het leven staan.
Ze kunnen dan ook reageren op een manier die voor jou niet oké voelt en dingen doen die jij nooit zou doen.
Het gevoel en het contact zijn dus heel erg intens bij zielsverwanten, maar er zijn duidelijke verschillen tussen jou en de ander.

Wat je nog meer mag weten over deze zielsverbindingen

En zo zijn er nog een paar dingen die belangrijk zijn om voorop te stellen:

 • Je hoeft geen relatie te krijgen met een tweelingziel of zielsverwant.
  Soms is een vriendschap of alleen contact al meer dan genoeg.
  Je kunt dus ook een hele intense gelukkige relatie met iemand hebben die geen zielsverwant of tweelingziel van je is.
 • Je hebt meerdere tweelingzielen en zielsverwanten.
  Het woord tweelingziel is hier misschien een beetje misleidend in.
  Het duidt eigenlijk op dat je heel erg op de ander lijkt en ermee resoneert, maar niet op dat er maar één iemand is die zo bij je past.
 • Tegelijkertijd is jouw ziel op zichzelf al compleet en heeft niet perse een tweelingziel of zielsverwant nodig om gelukkig of compleet te zijn.
 • Ze blijven niet altijd in je leven. Sterker nog, het contact met je zielsverwanten raak je op een gegeven moment meestal kwijt.
  En dat kan behoorlijk pijn doen, want meestal gaat dat ook nog eens op een rot manier.

Wat je van je tweelingzielen en zielsverwanten kunt leren

Tweelingzielen en zielsverwanten komen altijd op hele belangrijke momenten op je pad. Vaak komen ze je wakker schudden.
Ze zijn er om je er bewust van te maken dat je keuzes maakt die je eigenlijk niet echt gelukkig meer maken.
Andere lessen die ze vaak komen brengen zijn:

 • dat je meer op jezelf mag vertrouwen
 • dat je veel meer van jezelf mag gaan houden
 • dat je je intuïtie niet meer mag blokkeren
 • dat je liefde en passie mag stromen
 • dat je weer echt mag voelen

Ze komen je dan ook meestal ‘aanzetten’ en dat kan behoorlijk rot voelen. Alsof je je ineens bewust wordt dat je een leven leeft die niet echt bij je past of je gelukkig maakt.

Vaak komen zielsverwanten dan ook op je pad om je duidelijk te maken dat je echt voor jezelf mag kiezen en van jezelf mag houden.
Ze zetten je passie en gevoel aan, maar doen je meestal ook pijn doordat ze je afwijzen of niet echt voor een vriendschap of relatie met jou gaan.
Het lijkt dan bijna alsof er een spel gespeeld wordt en meestal doen ze dat niet eens bewust.
Dit maakt de breuk met een zielsverwant dan vaak ook extra pijnlijk. Alsof je jezelf weer bent kwijtgeraakt (nog een keer).
Het contact heeft dan echter zijn (onbewuste/ziels)doel gediend en het is dan belangrijk dat jij dan echt voor jezelf gaat en kiest.

Dat is ook meestal hetgeen wat jij van je tweelingzielen en zielsverwanten mag leren: jij mag echt van jezelf houden en het is tijd dat je nu echt voor jezelf en je eigen geluk kiest.

Makkelijk is het zeker niet altijd, vaak is het pijnlijk, maar de energie van tweelingzielen en zielsverwanten is wel enorm krachtig.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

17 Reactie(s)

 1. bianca says:

  mijn partner is mijn tweelingziel ❤

 2. Maaike Fleskens says:

  Heel herkenbaar! Ik ben inderdaad mijn eigen pad op gegaan en heb voor mezelf gekozen. Maar toch blijf ik dat gevoel houden dat het nog niet ‘af’ is, zo’n knagend gevoel wat af en toe flink de kop op steekt. Ik vraag me dan steeds af of dat een echt intuïtief gevoel is of dat het eigenlijk wishful thinking is want ik vind het nog steeds zonde dat er geen contact meer is.

  1. Scarlet says:

   Dikke knuf!

 3. Bright says:

  Dank je wel, dank je wel, dank je wel voor dit stuk Scarlet. Het geeft mij zó ongelofelijk veel helderheid over een zielsverwant en onze relatie… Er vallen (na bijna 5 jaar puzzelen) nu heel veel stukjes op zijn plaats.
  Het is nu vanuit alle perspectieven eindelijk gezien voor wat het werkelijk is; en ik voel dat de gapende wond hiermee genezen is. Dank je wel voor deze inzichten

  1. Scarlet says:

   Wat ontzettend fijn mooi mens! <3
   Dikke knuf!

 4. Cindy says:

  Lieve Scarlet,

  Nu “snap” ik “beter” waarom mijn ex vorig jaar de stekker uit onze relatie trok…Heel pijnlijk aangezien dit voor de 2e keer is gebeurd dat hij dat heeft gedaan. Ik heb een aantal hele belangrijke lessen te leren..

  1. Scarlet says:

   Sterkte mooi mens! <3

 5. Wilke de jager says:

  Ook ik heb mijn tweeling ziel of ziels verwant ontmoet wel twee keer en twee keer los gelaten. Ik heb Allebei de keren veel geleerd van hem. Tweede keer kon ik makkelijker de pijn los laten. Hij staat anders in dit leven zo wil ik niet, heb of we hebben gesamelijk afscheid van elkaar genomen en ik heb weer meer zelf inzicht gekregen. Ook heb ik het gevoel dat we nog eens samen komen om weer van elkaar te leren. Wil me alleen daar niet op in stemmen. Er mag ook ruimte zijn om een nieuwe geliefde bij me te hebben. Krijgen.

 6. De taak van je tweelingziel: wat komt je soulmate in je leven doen? | Ontspanningstuin says:

  […] Leestip: tweelingzielen en zielsverwanten […]

 7. Eleonora says:

  Ik vind het maar verwarrend met de verschillende uitleggen op internet over dit. Een tweelingziel is toch jou ziel, dat in een vorig leven één ziel was, in twee lichamen gesplitst? Maar dan lijkt het me lastig om meerdere tweelingzielen te hebben.

  1. Scarlet says:

   Ze zeggen dat de splitsing heeft plaatsgevonden voordat je ooit geboren werd.
   Alleen houd dat in dat je zelf nooit heel zou zijn.
   Het is gebruikt om te verklaren dat wij als mens in ons eentje nooit gelukkig zouden kunnen zijn, altijd naar een partner zoeken.
   Deze manier van er naar kijken is bij de Griekse filosoof Plato ontstaan. Het zou de god Apollo zijn die van Zeus de macht had gekregen om man en vrouw van elkaar te scheiden.
   Vanaf die scheiding zou ieder leven in het teken staan van het zoeken naar die wederhelft.

   Ondertussen zijn we echter verder aan het transformeren geweest en ervaren we dat we met álle zielen verbonden zijn, alleen niet met iedere ziel even sterk.
   We komen er steeds meer achter dat er meerdere zielen hebben die iets met ons afgesproken hebben. Zielen die ons helpen en wij hun.
   We komen er ook steeds meer achter dat we niet gesplitst zijn, maar al een geheel zijn.
   En zo ontstaat die nieuwe wijsheid die je ook tegenkomt.

   1. Eleonora says:

    Ja precies, dat was inderdaad het verhaal. Maar heel mooi om te lezen dat dit dus niet zo werkt want dan zou je inderdaad altijd iets missen en zoeken. Misschien willen we graag geloven dat het zo werkt en dat daar de liefde in zit, maar die zit natuurlijk al in ons allemaal, al zit het delen ook in de aard van het beestje.

    1. Scarlet says:

     Precies. Ik snap de theorie helemaal en hij kan ook een soort acceptatie van het ‘zoeken’ brengen, maar ondertussen zit de liefde inderdaad in jezelf.
     Mooi gezegd!

 8. Stefanie says:

  Dank je voor deze tekst. Zelf heb ik een jaar geleden mijn tweelingziel ontmoet en heeft dit voor een golf van emotie gezorgd, nog steeds. Ik was toen nog niet met spiritualiteit bezig maar voelde meteen een ongelofelijke connectie/aantrekking, hij had hetzelfde maar hij zit in een heel complexe situatie, waarin hij maar niet los kan laten, voor zichzelf kan kiezen, waardoor ik dan weer heel sterk perioden van aantrekken en afstoten bij hem voel, wat onze connectie nog complexer maakt. Heel heftig…

  1. Scarlet says:

   Dat is zo ontzettend pittig.
   Heel veel sterkte met dit hele proces en ik duim me je mee dat het meest fijne ‘resultaat’ eruit mag voortvloeien.

 9. Het hartchakra: de werking van jouw Anahata | Ontspanningstuin says:

  […] hartchakra is ook het energiecentrum waar vanuit je verbindt met anderen. Vooral de energie van tweelingzielen en zielsverbindingen komt binnen via dit chakra, maar ook alle andere vormen van relaties zijn […]

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.