Tweelingzielen en zielsverwanten: wat je van ze kunt leren

Posted on
tweelingziel en zielsverwanten

Je tweelingziel of een zielsverwant ontmoeten kan zoveel met je doen. Het kan je zoveel geven, zoveel liefde geven, maar het kan je ook totaal uit balans brengen. Het is hoe dan ook altijd een intense ervaring. En juist daarom wil ik het hier met je over hebben, om je in ieder geval iets meer grip te geven in die achtbaan van gevoelens.

Het verschil tussen tweelingzielen en zielsverwanten

Tweelingzielen (soulmates/twinflames) zijn niet hetzelfde als zielsverwanten.
Jouw tweelingziel is iemand waarvan de ziel hetzelfde komt leren en komt creëren als jouw ziel. Ze hebben dus dezelfde of bijna dezelfde zielsles en zielsdoel als jij.
Daarnaast hebben ze vaak soortgelijke levenservaringen gehad, soortgelijke normen en waarden en kunnen ze zich vinden in jouw visie.
Ook als mensen lijken ze dus op jou, al blijft een tweelingziel nog steeds een uniek en ander mens.

Zielsverwanten zijn mensen die heel erg op je lijken op zielsniveau. Ze komen ongeveer hetzelfde doen, maar vaak niet op dezelfde manier.
Ook al resoneer je heel erg met een zielsverwant, toch is het duidelijk dat ze met andere dingen bezig zijn en anders in het leven staan.
Ze kunnen dan ook reageren op een manier die voor jou niet oké voelt en dingen doen die jij nooit zou doen.
Het gevoel en het contact zijn dus heel erg intens bij zielsverwanten, maar er zijn duidelijke verschillen tussen jou en de ander.

Wat je nog meer mag weten over deze zielsverbindingen

En zo zijn er nog een paar dingen die belangrijk zijn om voorop te stellen:

 • Je hoeft geen relatie te krijgen met een tweelingziel of zielsverwant.
  Soms is een vriendschap of alleen contact al meer dan genoeg.
  Je kunt dus ook een hele intense gelukkige relatie met iemand hebben die geen zielsverwant of tweelingziel van je is.
 • Je hebt meerdere tweelingzielen en zielsverwanten.
  Het woord tweelingziel is hier misschien een beetje misleidend in.
  Het duidt eigenlijk op dat je heel erg op de ander lijkt en ermee resoneert, maar niet op dat er maar één iemand is die zo bij je past.
 • Tegelijkertijd is jouw ziel op zichzelf al compleet en heeft niet perse een tweelingziel of zielsverwant nodig om gelukkig of compleet te zijn.
 • Ze blijven niet altijd in je leven. Sterker nog, het contact met je zielsverwanten raak je op een gegeven moment meestal kwijt.
  En dat kan behoorlijk pijn doen, want meestal gaat dat ook nog eens op een rot manier.

Wat je van je tweelingzielen en zielsverwanten kunt leren

Tweelingzielen en zielsverwanten komen altijd op hele belangrijke momenten op je pad. Vaak komen ze je wakker schudden.
Ze zijn er om je er bewust van te maken dat je keuzes maakt die je eigenlijk niet echt gelukkig meer maken.
Andere lessen die ze vaak komen brengen zijn:

 • dat je meer op jezelf mag vertrouwen
 • dat je veel meer van jezelf mag gaan houden
 • dat je je intuïtie niet meer mag blokkeren
 • dat je liefde en passie mag stromen
 • dat je weer echt mag voelen

Ze komen je dan ook meestal ‘aanzetten’ en dat kan behoorlijk rot voelen. Alsof je je ineens bewust wordt dat je een leven leeft die niet echt bij je past of je gelukkig maakt.

Vaak komen zielsverwanten dan ook op je pad om je duidelijk te maken dat je echt voor jezelf mag kiezen en van jezelf mag houden.
Ze zetten je passie en gevoel aan, maar doen je meestal ook pijn doordat ze je afwijzen of niet echt voor een vriendschap of relatie met jou gaan.
Het lijkt dan bijna alsof er een spel gespeeld wordt en meestal doen ze dat niet eens bewust.
Dit maakt de breuk met een zielsverwant dan vaak ook extra pijnlijk. Alsof je jezelf weer bent kwijtgeraakt (nog een keer).
Het contact heeft dan echter zijn (onbewuste/ziels)doel gediend en het is dan belangrijk dat jij dan echt voor jezelf gaat en kiest.

Dat is ook meestal hetgeen wat jij van je tweelingzielen en zielsverwanten mag leren: jij mag echt van jezelf houden en het is tijd dat je nu echt voor jezelf en je eigen geluk kiest.

Makkelijk is het zeker niet altijd, vaak is het pijnlijk, maar de energie van tweelingzielen en zielsverwanten is wel enorm krachtig.

 

9 Comments

 1. bianca says:

  mijn partner is mijn tweelingziel ❤

  1. Scarlet says:

   <3

 2. Maaike Fleskens says:

  Heel herkenbaar! Ik ben inderdaad mijn eigen pad op gegaan en heb voor mezelf gekozen. Maar toch blijf ik dat gevoel houden dat het nog niet ‘af’ is, zo’n knagend gevoel wat af en toe flink de kop op steekt. Ik vraag me dan steeds af of dat een echt intuïtief gevoel is of dat het eigenlijk wishful thinking is want ik vind het nog steeds zonde dat er geen contact meer is.

  1. Scarlet says:

   Dikke knuf!

 3. Bright says:

  Dank je wel, dank je wel, dank je wel voor dit stuk Scarlet. Het geeft mij zó ongelofelijk veel helderheid over een zielsverwant en onze relatie… Er vallen (na bijna 5 jaar puzzelen) nu heel veel stukjes op zijn plaats.
  Het is nu vanuit alle perspectieven eindelijk gezien voor wat het werkelijk is; en ik voel dat de gapende wond hiermee genezen is. Dank je wel voor deze inzichten

  1. Scarlet says:

   Wat ontzettend fijn mooi mens! <3
   Dikke knuf!

 4. Cindy says:

  Lieve Scarlet,

  Nu “snap” ik “beter” waarom mijn ex vorig jaar de stekker uit onze relatie trok…Heel pijnlijk aangezien dit voor de 2e keer is gebeurd dat hij dat heeft gedaan. Ik heb een aantal hele belangrijke lessen te leren..

  1. Scarlet says:

   Sterkte mooi mens! <3

 5. Wilke de jager says:

  Ook ik heb mijn tweeling ziel of ziels verwant ontmoet wel twee keer en twee keer los gelaten. Ik heb Allebei de keren veel geleerd van hem. Tweede keer kon ik makkelijker de pijn los laten. Hij staat anders in dit leven zo wil ik niet, heb of we hebben gesamelijk afscheid van elkaar genomen en ik heb weer meer zelf inzicht gekregen. Ook heb ik het gevoel dat we nog eens samen komen om weer van elkaar te leren. Wil me alleen daar niet op in stemmen. Er mag ook ruimte zijn om een nieuwe geliefde bij me te hebben. Krijgen.

Leave a comment

Your email address will not be published.