Verwacht niet dat een ander het begrijpt of voor je doet

Posted on
verwacht niet dat een ander het begrijpt

verwacht niet dat een ander het begrijptVerwacht niet dat een ander het begrijpt of voor je doet. Niet omdat je op die manier jezelf kunt beschermen, maar juist omdat je dan eerlijk en open kan communiceren.

De grootste misverstanden ontstaan doordat je verwacht dat een ander het of jou wel begrijpt. Of je verlangt er juist naar om op die diepe manier begrepen te worden. Je verlangt en verwacht zonder woorden begrepen te worden, maar dat gaat niet. Je kunt elkaar nog zo goed aanvoelen, dat staat hier los van, maar je kunt niet elkaar volledig begrijpen.

Natuurlijk kun je dat wel op zielsniveau, maar op dat niveau leven we niet continu. Op het niveau van leven zijn we juist allemaal beïnvloedt door onze  eigen gedachtes, herinneringen, lessen en normen en waarden. We dragen allemaal een andere bril.

Dit is geen enkel probleem, tot je gaat verwachten dat je allemaal dezelfde bril draagt. Dan gaat het fout en begrijp je elkaar gedrag en woorden niet meer. Daarom, verwacht niet dat een ander het begrijpt.

Als je ervan uit leert te gaan dat je dus allemaal een andere bril draagt, begrijp je ook gelijk dat je duidelijk mag communiceren wat je wilt, verlangt en waar je behoefte aan hebt en natuurlijk wat je niet wilt.
Dan snap je dat het totaal los staat van liefde of elkaar willen begrijpen of elkaar willen horen. Je snap dat het enkel en alleen te maken heeft met de verschillen tussen jouw leven en die van de ander.
Dan bescherm je jezelf ook voor pijn en kun je nog veel meer liefde geven, maar met een hele andere visie. Een visie vanuit acceptatie en begrip. Dan begrijp jij de ander ook ineens een stuk beter. 😉

Verwacht dus niet dat een ander het begrijpt of zomaar voor je doet, maar praat open en eerlijk. Stap even uit het sprookje, in de nog mooiere realiteit en geniet van die mooie band en die goede communicatie die dan kan ontstaan.

close
mailpoet

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.