Meer rust in je hoofd? Ruim dan deze 3 dingen op

Posted on
meer rust in je hoofd

meer rust in je hoofdHeb je ook behoefte aan meer rust in je hoofd? Heb je het gevoel dat je een beetje overprikkeld raakt? Zorg er dan in ieder geval voor dat je deze dingen in je dagelijkse leven hebt opgeruimd.

Meer rust in je hoofd door een lege mailbox

Gemiddeld schijnt iedereen ongeveer 94 mailtjes per week te ontvangen. Ik denk dat dit er nog veel meer zijn, maar laten we uit gaan van die bijna 100 mailtjes. Dat komt neer op ongeveer 14 mailtjes per dag. Als je je mailbox ook gesynchroniseerd hebt op je mobiel, betekent dat dat je 14 keer per dag nieuwe prikkels binnen krijgt.
Als je al onrustig bent, kan dit voor heel veel onrust in je hoofd zorgen.

Neem dus eens de tijd om uit te zoeken hoe vaak je mailtjes ontvangt en welke nog wel echt interessant zijn. Misschien kun je je beter uitschrijven van een aantal nieuwsbrieven (niet van de mijne natuurlijk 😉 ) of kun je je mails in verschillende mappen binnen laten komen, zodat je er naar kunt kijken als je er echt zin in hebt.

Minder sms’en, whatsappen en berichtjes versturen

Een ander iets wat heel veel onrust en prikkels kan bezorgen zijn de berichten die zo vaak binnenkomen. Tegenwoordig kun je heel makkelijk met elkaar in contact blijven door op verschillende manieren berichtjes te sturen. Alleen verstoren ze ons ritme zo erg en maken ze ons continu nieuwsgierig naar wat er nu weer gezegd is. Ook blijft het in je achterhoofd malen als je niet geantwoord hebt.
Het is bijna een soort verslaving geworden.

Probeer eens te minderen met deze gewoonte en maak er maar twee of drie keer per dag tijd voor vrij. Misschien zal niet iedereen dat even leuk van je vinden, maar het geeft wel meer rust en ruimte in je hoofd.

Minder Social Media voor meer rust in je hoofd

Hoe vaak zit jij op Facebook of op Twitter of Instagram? Hoe vaak verdrink je jezelf niet in alles wat je daar tegenkomt? Het jammere van Social Media is dat het vaak geen reëel beeld geeft van hoe het er in het echt uit ziet. Sommige dingen zien er veel rooskleuriger uit, terwijl andere er juist nog slechter worden gebracht.
Social Media kan echt hartstikke leuk en fijn zijn, maar net als met alles, als je er te veel op zit, kan het je wegtrekken bij jezelf, je eigen emoties en ervoor zorgen dat je overprikkeld raakt en onrustig wordt.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.