Vind je eigen ritme en leer jezelf begrijpen

Posted on
je eigen ritme vinden

Je eigen ritme. Iedereen heeft een eigen ritme, een eigen golfbeweging. Jij ook. Jij maakt keer op keer dezelfde fases door. Je leeft namelijk en, omdat je leeft neem je deel aan een groeiproces. Zie het als een spiraal van ontwikkeling. Iedere keer kom je verder en iedere keer kom je ook weer op een soortgelijk punt uit.

Dat is ook de reden dat het soms lijkt alsof je niet vooruit komt en waarom je keer op keer dezelfde problemen en blokkades tegenkomt.
Ze hebben te maken met jouw zielslessen en zielsdoelen. Iedere keer mag je daar verder in komen en dieper op in gaan. Iedere keer los je je probleem dieper niveau op, zodat je je les op een steeds hoger niveau leert.

Vind je eigen ritme: de fases die je doormaakt

Er zijn verschillende lessen en doelen die je kunt hebben en ook verschillende problemen die je mag overwinnen. Toch zijn de fases voor iedereen hetzelfde. Dit zijn namelijk de fases die heel de wereld doormaakt. Dit zijn de fases die het universum aan ons meegeeft.

Dit zijn de fases van onze ontwikkelingsspiraal:

 • Loslaten:
  accepteren, loslaten, en opruimen
 • Stroming:
  keuzes maken en actie ondernemen met nieuwe energie
 • Vastlopen:
  vastlopen, verwarring, zoeken, vluchten
 • Rust:
  stilstaan, terugtrekken, contact maken met jezelf
 • Analyse:
  onderzoeken, inzicht, begrip, bewustwording
 • Transformatie:
  heling, ontwikkeling en tot bloei komen

Onderzoek de komende maand je eigen ritme

Ik wil je uitnodigen om hier iets heel leuks mee te doen: houd dit de komende maand voor ogen en houd in je agenda bij wanneer je in welke fase zit.
Voor sommige is het heel sterk voelbaar en voor anderen verloopt het allemaal heel subtiel en vloeiend, maar je hebt deze fases wel.

Hoe meer je dit van jezelf weet en hoe meer je jouw fases kent een herkent, hoe beter je met jezelf samen kunt werken. Je weet wanneer je iets beter niet kunt doen of juist wel kunt doen en het verklaard ook waarom je jezelf soms zo vervelend vindt.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.