De volle maan van januari 2018: op zoek naar veiligheid

Posted on
volle maan januari 2018

Op 2 januari laat de volle maan van januari zich zien. We zijn het jaar dan pas net begonnen en dat zorgt ervoor dat je sensitiever op deze maan kunt reageren dan je anders doet. Je moet namelijk net weer even in je normale ritme komen.

De volle maan van januari maakt je nog gevoeliger

Het helpt dan ook niet mee dat deze volle maan net inwerkt op je gevoel. Eigenlijk vraagt deze energie je namelijk bewust te worden van alles wat er op emotioneel gebied in je omgaat.

Wat voel je?
Welke dingen zitten je dwars?
Wat mis je?

Deze dingen kun je daardoor ineens sterker voelen en dat is niet altijd even leuk.

Verlangen naar veiligheid

Het is dan ook helemaal niet zo gek dat je een grote behoefte aan veiligheid hebt. Je verlangt naar houvast en geborgenheid.

Dit kan er vervolgens wee voor zorgen dat je jezelf terugtrekt en je niet zo snel verbind met mensen die je nog niet zo goed kent of kan plaatsen. Je wilt vertrouwde mensen en vertrouwde dingen om je heen.

Dat maakt het ook zo belangrijk dat je jezelf het gunt om je meest stabiele en veilige ritme op te pakken. Hiermee bedoel ik simpelweg al de tijd waarop je opstaat en naar bed gaat en hetgeen wat je eet. Je zult merken als je daar weer je eigen vertrouwde ritme in oppakt, dat je veel minder last van deze maan zult hebben.

Je mag voelen en heimwee hebben

Als je wat meer bezig bent met je spirituele ontwikkeling, dan kun je ook een soort heimwee voelen. Een verlangen naar een ‘thuis’ dat niet hier is. Je verlangt eigenlijk naar de plek waar je ziel vandaan komt. Eigenlijk heb je dus heimwee naar je zielsthuis.

En dat is helemaal oké. Het belangrijkste is dat je beseft dat je altijd verbonden bent met die thuis en dat je daar dus niet van afgesloten bent.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.