Hoe ga ik om met mijn angsten in een nieuwe relatie?

Posted on
angsten in een nieuwe relatie

angsten in een nieuwe relatielieve Scarlet,
Hoe kan ga ik om met mijn angsten in een nieuwe relatie?
Ik sta op het punt om een nieuwe liefdesrelatie te beginnen… trouwens, die is al begonnen maar ik word door van alles tegen gehouden… angsten die in het verleden ontstaan zijn, bang mijzelf kwijt te raken, eng om mijn vrijheid op te geven… Hoe kan ik.hier wat rustiger in worden?

Met vriendelijke groeten,
Anomiempje

Scarlet’s Antwoord

Goede middag lieve Anoniempje,

Angsten in een nieuwe relatie zijn heel logisch. Je bent ineens heel kwetsbaar, waardoor alles weer naar boven komt.
Het is heel belangrijk dat je voor jezelf gaat uitwerken wat er nu precies allemaal dwars zit. Welke angsten, welke dingen uit het verleden. Het liefst zou ik zien dat je ze uittekent als een soort mindmap (google maar even).
Dit overzicht geeft al heel veel rust.
Daarnaast kun je je angst ook gaan beschouwen als waarschuwingssignaal. Waar wil de angst dat je op let en voor oppast? Als je dat weet kun je er rustig over nadenken of het klopt en waar de kern van waarheid in zit. Dit scheelt ook al heel veel.
Schrijf ook uit waar je allemaal mee zit en uit je emoties op papier. Dan gaat de lading ervan af en kun je jezelf focussen op wat je wel wilt.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.