Zelfontwikkeling: ontwikkel jezelf stapje voor stapje

Posted on
zelfontwikkeling

zelfontwikkelingJezelf ontwikkelen is niet altijd makkelijk. Je loopt namelijk tegen allerlei verschillende dingen aan. Van je verleden tot onverwerkte emoties tot hardnekkige gewoontes. Zelfontwikkeling kun je daarom het beste stapje voor stapje oppakken. 

Begin daarom allereerst met de vraag: “Wat is je doel?”. Heb jij bijvoorbeeld een bepaald beeld wat je wilt vervullen of wil je een bepaald gevoel voelen. Misschien wil je jezelf wel ontwikkelen om de juiste partner te vinden of een betere baan te vinden. Het maakt niet uit, zolang je maar een doel voor ogen hebt. Iets wat je wilt behalen.
Maak vervolgens dit doel zichtbaar door het te omschrijven op papier (nee, niet in een worddocumentje) of maak er een collage van, met foto’s. Je kunt foto’s vinden door ze te zoeken op internet of bijvoorbeeld een site als pixabay.com te gebruiken. Je kunt ze natuurlijk ook uit tijdschriften knippen of zelf maken.

Voor je zelfontwikkeling is het vervolgens belangrijk om na te gaan wat er dan precies allemaal nog mag veranderen. Welke blokkades heb je nog te overwinnen? Je doet jezelf er een groot plezier mee door ze ook allemaal op te schrijven en overzichtelijk te ordenen.
Je weet nu welke stappen je te zetten hebt, maar zoals je merkt zullen sommige nog te groot zijn en moet je ze onderverdelen in stapjes.

Focus je maar op een onderwerp, een stap tegelijkertijd. Daar zit de grootste kracht in. Verdeel die onder in stapjes. Kleine dingen die je in het dagelijks leven al toe mag en kunt passen.
Neem een stapje tegelijkertijd. Heb geduld, dan bereik je de grootste resultaten en als je dat ene stapje onder de knie hebt, ga je door naar het volgende stapje. Dit doe je tot je die ene grote stap genomen hebt. Dan kun je door naar de volgende grote stap.
Gebruik je fantasie en voorstellingsvermogen als het gaat om het verzinnen van die stapjes. Juist je fantasie is je grootste hulpmiddel in je zelfontwikkeling.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.