[Vrijdag Vragendag] Hoe laat ik mijn ex los?

Posted on
hoe laat ik mijn ex los

hoe laat ik mijn ex losHallo lieve Scarlet,

Hoe laat ik mijn ex los? Ik heb net kort geleden mijn relatie beëdigd omdat het al een poos niet goed liep. Maar elke keer ga ik weer terug naar hem.  Hoe kan ik zorgen dat ik niet telkens weer terug ga? En heb ik een goeie keuze gemaakt?

Lieve groet,
Anoniem

Scarlet’s Antwoord

Goede morgen lieve Anoniem,

Bedankt voor je vraag! Naar mijn gevoel heb je de juiste keuze gemaakt, omdat het ook als iets voelt wat echt vast zit en heel veel energie kost. Dit zeg je zelf ook. Dit bekent niet dat je geen gevoelens meer voor hem hebt. Je hebt nog wel gevoel voor hem en daarom blijf je ook teruggaan.
Het is heel belangrijk dat je je eigen gevoel gaat onderzoeken. Wat voel je nog precies voor hem? Wat heb je nog van hem nodig (om het goed af te ronden? Wat wil je nog bij hem kwijt/wat wil je nog tegen hem zeggen? Werk dat eens voor jezelf uit.

Als je dat gedaan hebt, kun je een papiertje pakken en deze door tweeën vouwen. Schrijf vervolgens op de ene helft wat de voordelen van hem en de relatie waren en op de andere helft schrijf je de nadelen van de relatie en zijn minder leuke kanten.
Nu heb je ineens op papier staan wat je in je hoofd al wist en waar die tweestrijd vandaan komt.
Aan de hand hiervan kun je voor jezelf duidelijk maken en uitschrijven waarom je de relatie hebt beëindigt. Dit geeft je houvast om niet meer terug te gaan.

Het laatste wat je dan moet doen is ervoor zorgen dat je nog die dingen tegen hem zegt wat je nog wil zeggen en aangeeft bij hem wat je nog van hem nodig hebt. Doe dit voor jezelf en laat los wat hij hiermee doet.
Als je dit niet bij hem kunt of wilt doen, schrijf dan een brief naar hem waarin je dit vertelt. Deze brief hoef je niet op te sturen of aan hem te geven. Het is alleen een manier om toch die afronding in je gevoel te vinden.

Ik hoop dat je hier iets mee kunt en dit een antwoord is op je vraag: ‘hoe laat ik mijn ex los?’

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.