Vrijheid Creëren, zo kun je jezelf bevrijden

Posted on
Jezelf bevrijden

Jezelf bevrijdenJezelf bevrijden. Je kunt het gevoel hebben dat je gevangen zit in je eigen leven. Dat je gevangen zit op je werk en met de mensen om je heen. Je kunt zelfs het gevoel hebben dat je gevangen zit in je lichaam. Hoe kun je jezelf daaruit bevrijden?
Als je de bovenstaande zinnen nog een keer leest, zul je eigenlijk al het antwoord kunnen vinden op die vraag. gevangen zitten, is net als vrij zijn, een gevoel. Dat gevoel werkt samen met je eigen gedachtes.
Het vervelende aan die samenwerking is dat je daardoor niet meer in beweging  kan komen en niks aan je situatie kunt veranderen. Je zit namelijk zowel gevangen volgens je gevoel als volgens je eigen gedachtes. De gevangenis is daardoor een realiteit geworden, waar je door je eigen overtuigingen niet zomaar uit kunt komen.
Vervolgens verleg je de oorzaak van je gevangenschap bij de buitenwereld. Bij je baas, bij je vrienden, bij je familie…
Daarmee leg je ook nog eens de oplossing buiten jezelf: “als hij dat zou inzien of dat zou doen, dan ben ik eindelijk vrij…”. Daarbij weet je dat hij dat niet zo snel zou inzien of doen. Dit versterkt de overtuiging dat je vast zit.

Hoe kun je jezelf bevrijden uit deze cirkel?

Als je jezelf alleen al bewust wordt van deze cirkel die hierboven omschreven staat, kun je er al bijna doorheen breken. Je hoeft nu eigenlijk alleen nog maar te accepteren dat je eigen gevoel en gedachtes je het meeste gevangen houden. Makkelijk is dit natuurlijk totaal niet. Het idee dat dit zo is, is heel lastig te bevatten.

Om hier verder mee te komen, is het van belang dat je je focus naar binnen verlegd en gedurende de dag en zelfs gedurende de week bewust oplet welke gedachtes je precies hebt over jouw gevangenschap. Welke overtuigingen hoor jij je zeggen tegen jezelf?
Schrijf ze op en onderzoek ze. Misschien kun je zelfs achterhalen waar ze precies ontstaan zijn.

Vervolgens ga je jezelf nieuwe gedachtes vertellen. Gedachtes over oplossingen, over dingen die je wel hebt en je vrijheid geven en gedachtes over dingen die je een goed gevoel geven.
Het is misschien even oefenen om jezelf deze gedachtes aan te leren, maar je merkt dat je er al rustiger van wordt en uiteindelijk zul je hiermee jezelf bevrijden.

Als jij namelijk je overtuigingen om weet te buigen, word je een LifeMaster en trek je vanzelf de juiste oplossing voor je situatie aan, omdat je er weer voor open staat.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.