Stop met onzeker zijn: vul niet in wat anderen van je denken

Posted on
laat los wat anderen van je denken

laat los wat anderen van je denkenEen van de grootste voedselbronnen van onzekerheid is de invulling die jij geeft aan wat anderen van je denken of van bepaalde onderwerpen denken.
Het belangrijkste is dat je beseft dat je dingen invult die je helemaal niet weet, want hoe ervaren en intuïtief je ook bent, je kunt nooit 100% weten wat iemand wel of niet denkt.

Een voorbeeld van invullen van wat anderen van je denken

Ben je wel eens op een verjaardag geweest waarbij je afgezonderd zat, omdat er niemand was om mee te praten? Nou ja, er waren wel mensen om mee te praten, maar je durfde er niet naartoe te gaan.
Je vulde al in dat je in een gesprek zou storen als je naar die mensen toe zou lopen. Die leuke vrouw die alleen zat op haar mobiel had waarschijnlijk ook helemaal geen zin in jou. Ze heeft het eigenlijk ook veel te druk.
Met die gedachtes bleef je zitten waar je zat en verveelde je jezelf en toen je weg ging, ging je weg met een vervelend gevoel, omdat je het niet naar je zin hebt gehad.

Hoe was het geweest als je je niet met deze invullen had beziggehouden en er gewoon op afgestapt? Wat als het dan ineens heel gezellig was geworden? Dat was super fijn geweest.
En zelfs als deze mensen in de eerste instantie geen zin in je hadden, hoeft dat geen probleem te zijn. Jij hebt vast ook wel eens geen zin gehad in een vriendin, maar toen ze er was, bleek het super gezellig te zijn.
Het ergste geval is dat de mensen waar je bij gaat zitten het te druk hebben met iets anders of even geen goede bui hebben. Wat houd je dan tegen om naar de volgende mensen te gaan? Niks! Ja, eigenlijk wel iets: je eigen gedachtes en invullingen wat die mensen van je denken als je opstaat. Als mensen niet reageren als je erbij komt, staan ze er waarschijnlijk heel neutraal over als je weer opstaat.

Ontspan en laat los wat anderen van je denken, dan hoef je hier ook niet onzeker meer van te worden. Laat je gedachtes los en ga die leuke dingen ervaren. 🙂

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.