Waar geloof jij in? Stop met oordelen over wat je in je hart voelt

Posted on
waar geloof jij in

Waar geloof jij in? Geloven is iets bijzonders, want het betekent dat je erop vertrouwt dat iets waar is, zonder dat daar harde bewijzen voor hoeven te zijn.

Daarom heeft geloven ook alles te maken met je gevoel, je hart en je ziel. Jij voelt namelijk diep van binnen dat het waar is. Het resoneert met jou. Het voelt kloppend en goed.
En heel eerlijk, meer bewijs heb je dan ook niet nodig, want dit geloof hoort bij jou. Daarom is het juist tijd dat jij dit accepteert en omarmt. Wees niet zo streng voor jezelf en zoek de goedkeuring ook niet bij anderen. Als het geloof uit jouw kern komt, dan is dat meer dan genoeg.

Geloof laat onze ziel groeien en helpt ons verder in het leven. Het steunt ons en brengt ons verder. In moeilijke periodes heb je er houvast aan en geeft het je steun.
Jouw geloof hoort bij jouw waarheid en daar moet je niet aan twijfelen of met anderen over discussiëren. Het is wat het is en daar mag je vanuit gaan.

Als je toch nog steeds worstelt met hetgeen waar jij in gelooft vanuit je hart en je durft je er nog steeds niet aan over te geven, dan wil ik je uitdagen. Laat mij je een aantal dingen vertellen over geloven en als je geloof er allemaal aan voldoet, dan geef jij jezelf toestemming om je hart te volgen.
Als er dingen zijn waar jouw geloof niet mee in overeenstemming is, dan ga jij het verder uitpluizen.

Waar geloof jij in? Waar mag een geloof aan voldoen?

Natuurlijk kunnen we wel een paar algemene positieve voorwaarden voor geloven opstellen. Niet alleen om jou er verder mee te helpen, maar ook om onze mede mensen te beschermen.

  • Een positief geloof werkt ondersteunend en helpt je verder
  • Jouw geloof geeft je zelfvertrouwen en daagt je uit jezelf te zijn
  • Je hoeft vanuit jouw geloof anderen niks op te leggen. Het verplicht jou dus niet andere te overtuigen van jouw geloof.
  • Jouw geloof draait niet om haat, oordelen of buitensluiten, maar juist om de groei van jezelf en anderen. Het is niet dwingend, maar wel positief voor iedereen.
  • Het is helder. Je weet te omschrijven of te doorvoelen wat je geloofd. Dit is voor jezelf heel belangrijk, want hoe helderder jij dit hebt, hoe meer je erop kunt steunen.

Waar geloof jij dus in? En heel oprecht, jouw geloof is toch helemaal oké? Maak het dan niet moeilijker voor jezelf dan het is.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.