3 dingen waar jij ongelukkig van wordt als empaat

Posted on
waar jij ongelukkig van wordt als empaat

Waar jij ongelukkig van wordt als empaat. Empathische mensen worden ook wel empaten genoemd. Dit zijn mensen die een hele sterke zesde zintuig hebben voor het aanvoelen waar anderen mee lopen. Ze pakken zo de stemming van anderen op, zonder enige moeite. Wat daarnaast een belangrijk kenmerk van empaten is, is dat ze een ijzersterke intuïtie hebben.

Door dat empathische mensen zo gevoelig zijn, zijn er ook een aantal dingen die ze heel veel pijn kunnen doen. Van deze dingen worden ze heel ongelukkig. De drie belangrijkste dingen waar empaten ongelukkig van worden, wil ik vandaag met je delen.

3 dingen waar jij ongelukkig van wordt als empaat

Twijfelen aan je eigen gevoel

In de meeste gevallen zul je geen bevestiging krijgen van je eigen (onderbuik) gevoel. Jij voelt namelijk precies wat iemand werkelijk voelt, maar veel mensen vinden het heel lastig om te vertellen wat er werkelijk in hun omgaat.

Als jij daardoor gaat twijfelen aan je eigen gevoel, ga je eigenlijk twijfelen aan jezelf. Als je vaak twijfelt aan jezelf, wordt je onzeker. Je raakt jezelf steeds meer kwijt en daardoor word je steeds ongelukkiger.

Verwachten dat anderen eerlijk zijn over wat ze voelen

Zoals in het vorige stukje al benoemd werd, vinden veel mensen het heel lastig om te vertellen wat er in hun omgaat. Dit heeft er deels mee te maken dat ze zichzelf te kwetsbaar voelen als ze daar eerlijk over zijn. Aan de andere kant weten heel veel mensen ook niet goed (te benoemen) wat ze van binnen voelen.

Geen tijd voor jezelf nemen

Je hebt tijd voor jezelf nodig om te ontladen van alles wat je oppikt. Tijd om lekker te wandelen en de prikkels die je hebt binnengekregen los te laten.
Dit is de tijd waarin je alles in je hoofd weer op orde stelt, waardoor je weer meer tot rust komt.

Als je dit niet genoeg doet of anders jezelf niet op een andere manier ontlaadt, dan kun je overspannen raken. Je emmertje loopt over en dat is natuurlijk niet iets waar je gelukkig van wordt.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.