Waarom ik zo van mensen houd

Posted on
waarom ik zo van mensen houd

Uitleggen waarom ik zo van mensen houd kan best lastig zijn. Er zijn namelijk zoveel mensen die helemaal niet leuk zijn en anderen pijn doen. Zelfs mijn biologische vader was zo iemand. Hij vond zichzelf belangrijker dan anderen en als je iets niet op zijn manier deed, dan was het niet goed. Dan kon hij lelijk uit de hoek komen, maar toch heb ik altijd van hem gehouden. Juist omdat hij niet altijd zo was. Hij was een prachtig mens die eigenlijk wilde dat het goed met me ging. Hij wilde het allerbeste uit het leven halen, alleen bracht hij dat niet altijd even tactisch.

Precies dat zie ik bij zoveel mensen gebeuren. Onder hun masker en gedrag zit zoveel moois verborgen. Zoveel potentie en zoveel talenten. Soms is het gewoon lastig om dat allemaal te negeren en afstand te houden omdat mensen zich niet naar die potentie gedragen.
Maar het is niet alleen die verborgen kern die veroorzaakt dat ik zo van mensen houd, er is nog veel meer aan de hand.

Waarom ik zo van mensen houd: de diepere reden

De allerbelangrijkste reden dat ik zo van mensen houd, is dat ze toch nog zo kunnen veranderen en groeien. Soms zie je iemand die jarenlang stom gedrag heeft vertoond ineens veranderen. Alsof er ineens iets klikt. Ze laten hun slachtofferrol los of juist hun veroordelende houding. Ze laten los en beginnen te stralen. Er worden andere keuzes gemaakt en ze gaan aan de slag met zichzelf.

Die mogelijkheid van mensen en het feit dat ik zoveel mensen zie die ervoor kiezen om te veranderen vergroot alleen maar mijn universele liefde.

universele liefde

Zo heet dat als je van andere mensen houd zonder bijbedoelingen of reden: universele liefde. Die liefde mag stralen, want ze verbetert de wereld. Op een onzichtbare manier geeft ze kracht aan de mensen die willen veranderen en willen groeien.
Daarom zal ik deze liefde nooit remmen of stopzetten. Ik zal haar alleen maar laten groeien.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.