2 manieren om weerstand te doorbreken

Posted on
manieren om weerstand te doorbreken

Manieren om weerstand te doorbreken. In bepaalde fases van je leven ervaar weerstand en meestal hoeft dat geen groot probleem te zijn. Weerstand is namelijk in de eerste instantie een signaal dat je niet trouw bent aan jezelf en dat je dingen doet die niet goed voor je zijn of niet bij je passen.

Dat maakt het zo belangrijk dat je in de eerste instantie je weerstand eens goed onderzoekt. Is het een signaal dat je bewust mag worden? Doe je dingen die niet goed voor je zijn? Luister je nog wel naar je intuïtie?

Weerstand doorbreken: als je weerstand niet goed voor je is

Naast deze ‘goede’ weerstand kennen we ook een weerstand die niet goed voor ons is. Deze werkt namelijk blokkerend. Hij zorgt ervoor dat je niet de stappen kunt zetten die je wilt zetten. Eigenlijk houdt deze weerstand je gevangen in een situatie waar je uit weg wilt.
Het is heel belangrijk om te beseffen dat deze weerstand waarschijnlijk voortkomt uit een angst of blokkerende overtuiging. Er is iets in jou wat niet durft om wat voor reden dan ook. Om je weerstand te doorbreken is het allereerst belangrijk dat je dit gaat onderzoeken. Wat zit hier?
Ga lekker wandelen of schilderen en ondervraag jezelf op een rustige manier. Meestal komt het antwoord eerst in een vaag gevoel, een onverwacht idee of een herinnering. Houd dit vast en ga er juist op door in jezelf.
Hoe groter je bewustzijn wordt op deze manier, hoe makkelijker je er zo meteen los van kunt komen.

2 manieren om weerstand te doorbreken

Daarna is het tijd om je weerstand echt te gaan doorbreken en er los van te komen. Dit vergt lef en doorzetting en ik weet zeker dat je dit hebt.

1. Maak de stapjes kleiner

Een hele fijne manier om los te komen van deze blokkade is door voor jezelf de stapjes zo klein mogelijk te maken. Zo is die drempel veel minder hoog en kom je iedere dag iets verder.

2. Motiveer jezelf

In deze situatie mag je de kracht van gedachtes niet onderschatten. De weerstand die je ervaart vult je hoofd en namelijk ook met gedachtes die ervoor zorgen dat je niet vooruit komt. Dit zijn gedachtes als: ’je kan het niet’ en ‘het gaat nooit lukken’.

Hoe meer je hier positieve en motiverende gedachtes tegenover gaat zetten, hoe verder je komt.
Nee, het is niet makkelijk en vergt herhaling, maar het is wel heel effectief.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.