Waarom nadenken zo belangrijk is

Posted on
waarom nadenken zo belangrijk is

waarom nadenken zo belangrijk isWaarom nadenken zo belangrijk is. Niets doen en gewoon nadenken kan heel onnatuurlijk aanvoelen. Het wordt bijna geïnterpreteerd als luiheid en daardoor als iets wat niet waardevol is. Dit is heel jammer, want nadenken is wel heel belangrijk en als we er echt de tijd voor nemen, geeft het ons toegang tot nog meer van onze eigen wijsheid en inzichten.

Om contact te maken met je eigen wijsheid, heb je namelijk tijd nodig. Tijd om gewoon na te denken en je eigen gedachtes te volgen.
De tijd nemen om na te denken, zorgt er ook voor dat je minder gaat piekeren en malen, omdat je je gedachtestroom afmaakt in plaats van telkens een stukje te blijven herhalen.

Waarom nadenken zo belangrijk is? Omdat het je in contact brengt met jezelf. Het laat je weten hoe jij daadwerkelijk over dingen denkt, wat je dwarszit en wat je eigen visie is.
Geen tijd nemen om na te denken, duwt jezelf ook verder van jezelf weg en zorgt er ook voor dat je niet meer weet wat je echt wilt.

Waarom nadenken zo belangrijk is: Hoe kun je nadenken?

Een vraag die heel simpel lijkt, maar niet altijd even simpel is. Je gaat namelijk toch snel neigen naar piekeren over dingen en dan loop je vast.

Daarom is het ook belangrijk dat je een pen en papier bij je hebt en die dingen waar je op vast loopt even op kunt schrijven en van je af kunt schrijven, zodat je daarna weer verder kunt met je eigen gedachtestroom.

Omdat niks anders doen dan nadenken ook kan overkomen als luiheid, waardoor je er mee stopt, is het ook belangrijk dat je er echt een tijd voor jezelf in plant waarin je niet zomaar even iets anders mag gaan doen.
Natuurlijk hoef je niet stil te zitten om na te denken. Je mag ook gaan wandelen, maar je blijft wel gefocust op je gedachtes in deze tijd. Daar gaat het om.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.