Waarom voel ik me bij sommige mensen kwetsbaar?

Posted on
Waarom voel ik me bij sommige mensen kwetsbaar

Waarom voel ik me bij sommige mensen kwetsbaarWaarom voel ik me bij sommige mensen kwetsbaar? Herken je dat? Dat je jezelf bij sommige mensen zo klein en kwetsbaar voelt zonder dat er nog maar iets gezegd of gedaan is?

Dan is de kans groot dat je in je kinderrol geschoten bent bij deze persoon. Hierdoor voel je je kwetsbaar en klein en heb je soms ook juist de goedkeuring van deze persoon nodig.

Waarom voel ik me bij sommige mensen kwetsbaar? De kinderrol

Je kunt het zo zien dat ieder van ons in ieder geval drie delen in zich heeft: een ouderdeel (een ouder van een kind bent), een kindsdeel en een volwassendeel (het deel dat in balans is).
Deze drie rollen kun je heel erg afwisselen in je communicatie met verschillende mensen. In veel gevallen zul je gewoon vanuit je volwassen zelf kunnen communiceren, maar soms gaat dat niet.

Waar dit precies aan ligt, zul je zelf moeten onderzoeken in jezelf, want voor iedereen is de aanleiding om in de ouderrol of in de kinderrol te schieten anders.
Bij de ouderrol heeft het er wel vaak mee te maken dat je voor iemand moet of wil zorgen en dit uiteindelijk doorslaat naar achter iemand aan lopen en opruimen en problemen oplossen. Dit gebeurt ook in veel relaties, waardoor de relatie scheef gaat lopen en partners steeds verder uit elkaar groeien.

Bij de kinderrol heeft het er vaak mee te maken dat de mensen met wie je communiceert of een hogere (werk)positie heeft of dat deze bepaalde eigenschappen vertoont die op jouw eigen ouders lijken of die sowieso op een ouder lijken. Het kan er ook door komen dat deze persoon zelf in het ouderdeel zit, waar jouw kinderdeel op reageert.

Als je dit leert te herkennen, kun je het ook stoppen door jezelf even van binnen te omarmen en vervolgens contact te maken met je eigen wijsheid en kracht.

Waarom voel ik me bij sommige mensen kwetsbaar? Omdat je in je kinderrol terecht bent gekomen. 🙂

close
mailpoet

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.