Waarom raak ik mijn energie kwijt? Wat kan ik daaraan doen?

Posted on
waarom raak ik mijn energie kwijt

waarom raak ik mijn energie kwijtWaarom raak ik mijn energie kwijt? Op de juiste manier omgaan met je eigen energie is soms best lastig. Energie is namelijk niet tastbaar en we hebben helaas geen metertje die laat zien hoeveel energie we nog over hebben.

We kunnen daardoor ook niet zien wanneer je je energie precies kwijt raakt. Gelukkig kun je dit wel voelen als je er wat bewuster mee bezig bent. Als je jezelf afvraagt waarom jij je energie kwijtraakt, is het dus ook heel erg aan te raden om meerdere keren per dag te checken hoe je je voelt en hoeveel energie je nog hebt.

Gedurende de dag loopt je ‘energietank’ vaak langzaam leeg, maar dat voelen we niet bewust tot deze ineens bijna of helemaal leeg is.
Door dit te checken begrijp je steeds beter wat er met jouw energie gebeurt en als je er nóg bewuster van wordt en het nog iets beter in de gaten houdt, kun je jezelf bewust worden van de dingen die jou zoveel energie kosten.

Meestal zijn het mensen die je energie wegnemen. Dingen waar jij je aan ergert, die je onzeker maken, bang maken of een onaangenaam gevoel geven, maken je ook sneller moe.

Waarom raak ik mijn energie kwijt? Omdat je te maken hebt met mensen of situaties die niet bij je passen, die niet bij je horen en het kost je enorm veel energie om daarin te blijven staan.

Natuurlijk kun je niet alles en iedereen uit je leven halen. Soms is dit juist het laatste wat je wilt en terecht ook. Dan is het tijd om aan jezelf te gaan werken. Je kunt bijvoorbeeld leren om jezelf energetisch te beschermen door bijvoorbeeld een schermpje op te zetten. Misschien zitten er nog wel emotionele blokkades die ervoor zorgen dat je energie sneller wegloopt. Of, misschien heb je jezelf verkeerde gewoontjes aangeleerd die het erger maken.
Als jij je afvraagt: ‘waarom raak ik mijn energie kwijt?’ is het een goed moment om dat in jezelf te gaan onderzoeken en jezelf te observeren gedurende de dag. Dan kom je erachter en weet je waar je nog wat aan kunt doen.

Als je snel moe bent, vergeet dan ook alsjeblieft niet jezelf even te laten testen op bijvoorbeeld pfeiffer, ijzertekort of een vitaminetekort bij de huisarts. Die dingen kunnen namelijk ook heel veel energie kosten.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.