Wanneer is het goed om iemand te helpen en wanneer niet?

Posted on
Wanneer is het goed om iemand te helpen?

Wanneer is het goed om iemand te helpen? Als liefdevol mens wil je graag anderen helpen. Niet alleen omdat je het niet fijn vindt als iemand anders niet lekker in zijn of haar vel zit, maar ook omdat je helpen gewoon fijn vindt.

Het gevaar wat alleen om de hoek ligt is dat je met het helpen van anderen over je eigen grenzen heen kan gaan. Dat je te veel voor anderen gaat doen en dat dat ten koste van jezelf gaat. Dat dat niet goed is weet je natuurlijk al. Het kan alleen heel lastig zijn om te bepalen wanneer je dus wel iemand kan helpen en wanneer dit niet goed voor je is.

Wanneer is het goed om iemand te helpen?

Het is goed om iemand te helpen als het jou energie geeft en een goed gevoel geeft. Het is goed om iemand te helpen wanneer je er zelf voldoening uithaalt.

Daarnaast is het belangrijk dat je niet (te veel) tijd van jezelf hebt op moeten geven en dat het ook echt mogelijk was binnen je huidige situatie.

Wanneer is het dan niet goed om iemand te helpen?

De belangrijkste factor hierin is je eigen gevoel. Als je weerstand voelt bij hetgeen wat je voor een ander doet, dan is het niet goed.
Wanneer je het gevoel hebt dat iemand misbruik van je behulpzaamheid maakt is het al helemaal niet goed meer. Je voelt het echt wel aan wanneer dit het geval is, maar dan moet je niet twijfelen aan je eigen gevoel.

Het is niet goed wanneer je zelf eigenlijk al geen energie meer hebt en dus je eigen reserves voor een ander aan gaat breken.
Het is ook niet goed als je keer op keer je eigen tijd op moet offeren voor anderen. Een enkele keer is natuurlijk geen probleem, maar het is niet goed als jij plaats blijft maken voor anderen.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.