Signalen dat je emoties om aandacht vragen

Posted on
Signalen dat je emoties om aandacht vragen

Signalen dat je emoties om aandacht vragen. In de gehaaste en drukke maatschappij waarin we leven is er altijd wel iets te doen. Als het je werk niet is, dan is het het huishouden wel en anders wel iemand uit je omgeving. Het is daarom ook zo belangrijk dat je bewust tijd maakt voor jezelf, anders komt dat er amper van.

Die tijd voor jezelf hebben is zo ontzettend belangrijk, omdat je in die tijd aandacht aan je eigen gevoel kunt besteden.
Zo kun je jezelf al ontladen en opladen doordat je weer iets doet wat je echt leuk vindt. Dat geeft je een positieve boost. Een andere hele goede mogelijkheid is dat je gewoon lekker gaat zitten en lekker meegaat in je gedachtes. Gewoon voor je uit staren en denken.
Dat zijn de momenten dat je jouw ‘emmertje’ leegt. Alle emoties en gevoelens die je in de dagelijkse sleur geparkeerd hebt kunnen naar boven komen en zo losgelaten worden.

Als je dit niet doet, zul je merken dat je steeds minder lekker in je vel gaat zitten. Hoe voller je emmertje wordt en hoe meer emoties je met je meedraagt, hoe zwaarder jij je gaat voelen.
Meestal wordt dit zo langzaam opgebouwd dat je het niet altijd bewust doorhebt of onderschat wat er gaande is.

Signalen dat je emoties om aandacht vragen

Laten we daarom samen eens een rijtje maken met dingen die je kunt ervaren als je te veel ‘onverwerkte’ emoties met je meezeult. Dat zijn de signalen dat je emoties om aandacht vragen.

  • Je hebt last van onrust in je hoofd of zelfs hoofdpijn.
  • Je buik doet lastiger. Soms is dit zelfs zo erg dat je een opgeblazen of misselijk gevoel hebt.
  • Wanneer er iets kleins aan de hand is, voel jij heftigere emoties dan zou moeten.
  • Je bent soms uit het niets geïrriteerd of boos. Vaak op de momenten dat je juist positieve stappen wilt zetten.
  • Je slaapt niet helemaal lekker. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je moeilijk in slaap komt of juist vroeg wakker bent. Moe wakker worden is jou dan ook niet vreemd.
  • Je dromen zijn heftiger of zelfs enger dan normaal.
  • Je hebt de behoefte om alleen te zijn, maar tegelijkertijd wil je heel graag vastgehouden worden.
  • Het gevoel dat je er niet bijhoort of dat je vanaf een afstandje staat toe te kijken, bekruipt je vaak.
  • Je relatie met eten wordt verstoord. Je eet bijvoorbeeld veel te veel of eten gaat juist heel moeilijk.

Eigenlijk zit je gewoon helemaal niet meer lekker in je vel en je hebt het gevoel dat je jezelf niet meer bent. Dat is natuurlijk ook een klein beetje zo, omdat je emoties een soort muur om je heen vormen en tegelijkertijd een blok in je maag vormen.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.