Wat als je je niet verbonden voelt?

Posted on
je niet verbonden voelen

Wat als je je niet verbonden voelt? Soms kijk je naar je leven, naar je omgeving en naar alles wat er in de wereld gebeurd en dan krijg je het gevoel dat je hier helemaal niet bij hoort. Je staat wel in de wereld, maar je vindt er geen aansluiting bij. Hoe kun je daarmee omgaan?

Het kan fijn zijn om een moment te nemen om een laagje dieper in jezelf af te zakken en dit gevoel te onderzoeken.
Het is namelijk helemaal niet gek dat je je niet verbonden voelt met een wereld waarin zoveel niet klopt.
Zoveel mensen struggelen met zichzelf of dragen maskers of doen dingen waar ze zelf ook helemaal niet gelukkig van worden.
Er gebeurt zoveel wat niet oké is.
Als je naar je gevoel luistert, kun je jezelf daar niet mee verbinden. Het kan zelfs op je afkomen en pijn doen.
Je wilt je ook niet verbinden met die dingen en je bent ook niet verplicht om dat te doen.

Maar waar ben je dan wél mee verbonden?

De vraag is vervolgens waar je je wel mee wilt verbinden.
En de vraag die we daarvoor mogen stellen is of je naast al die vervelende dingen ook de mooie dingen nog kunt zien.
Als je bijvoorbeeld meedoet met een cursus is de kans groot dat er in de groep iemand zit die niet bij je past en die niet goed voelt.
En er kunnen ook dingen in de organisatie plaatsvinden die jij anders zou willen zien.
Maar kun je voor jezelf daarnaast de mooie dingen ook zien?
De diamanten en dingen die wel resoneren eruit pakken.

Het liefste willen we dat alles mooi is en goed voelt, maar als dat niet zo is, kun je jezelf dan nog steeds verbinden met het goede?

Je niet verbonden voelen: het laagje dieper

Misschien is er een stemmetje in jou, een deel van jou, wat volledig in de weerstand zit tegen alles wat niet klopt, dat het geen ruimte meer over laat voor de dingen die wel voor jou kloppen.
Het is (terecht) zo klaar met alles, dat het niet meer wil. Zeker wanneer je al van alles geprobeerd hebt en je voelt je nog steeds niet verbonden.

Als je dit herkent is waarschijnlijk heel belangrijk dat de focus even niet gaat op jezelf verbinden met de buitenwereld, maar jezelf verbinden met jezelf.
In mijn 10 jaar als zielscoach zit hier bijna altijd een talent onder wat er niet mocht zijn of nog niet ontdekt is, iets wat in de wereld gezet wil worden, maar er nog niet heeft kunnen zijn.
En juist als dat van jou toestemming krijgt om er te zijn en wanneer je er tijd voor maakt om te oefenen en ermee bezig te zijn, kan dat heel veel veranderen.

Op zoek naar liefde

Misschien ben je op zoek naar liefde, maar hebben de mensen in je omgeving je dat niet echt kunnen geven.
Je hebt een liefdestekort en daar lijkt geen einde aan te komen.
Misschien denk je zelfs dat er wat mis met je is, terwijl dat echt niet zo is.

Als dit je raakt, zou ik je als eerste willen zeggen dat je zo trots op jezelf mag zijn dat je nog steeds staat, want jij hebt zoveel overwonnen.
Als tweede zou ik ‘stop’ willen zeggen. Je zit namelijk in een cirkel die je niet verdient. Eentje van (onbewust) zoeken naar liefde en iedere keer weer teleurgesteld worden.
Je verdient zonder twijfel liefde, maar dit proces doet jou pijn.

Misschien kun je eerst (opnieuw) onderzoeken hoe je de rest van je leven nog leuker voor jezelf kan maken en hoe je jezelf meer liefde kunt geven.
Probeer de aandacht te verplaatsten naar genieten van de dingen die je plezier geven. Zelfs als je je in je buik nog steeds een beetje eenzaam voelt.
Neem bijvoorbeeld ergens privéles in en later groepsles.

En maakt tijd voor de mensen die er wel voor je willen zijn.
Er is namelijk een kans dat je deze mensen buiten de deur houdt omdat je ze niet tot last wilt zijn of omdat ze niet helemaal zijn naar waar je echt naar verlangt.
Als dat allemaal net iets beter voelt, kun je gaan kijken naar plekken om mensen te ontmoeten, niet om daar een verbinding mee aan te gaan, maar om vanuit je nieuwe basis te wennen aan mensen en te oefenen het ‘gezellig genoeg’ te hebben.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.