Wat betekent het als je last van je knieën hebt?

Posted on
Wat betekent het als je last van je knieën hebt

Wat betekent het als je last van je knieën hebtWat betekent het als je last van je knieën hebt? Het kan zijn dat je pijn hebt of gewoon dat je knieën gevoelig zijn. Natuurlijk moet je dan eerst naar de dokter om je te laten onderzoeken, want het gaat wel om je gezondheid. Maar dan nog kan het heel leuk zijn om te onderzoeken wat de symbolische betekenis van last van je knieën hebben is.

Wat betekent het als je last van je knieën hebt

Je benen en je voeten dragen je. Ze verbinden je met de wereld en met alles erop. Ze zorgen ervoor dat je je kunt voortbewegen en dat je voor jezelf kunt zorgen.
Je knieën zorgen daarin voor flexibiliteit. Dat het wat soepeler verloopt en dat je eigenlijk in een soort flow terecht komt als je loopt of rent. Ze zorgen voor die buigzaamheid.

Als jij  dus last van je knieën hebt, is de kans groot dat je minder buigzaam geworden bent in je contact met anderen en in je contact met de wereld. Je bent minder buigzaam geworden in je sociale leven.

Het kan ook betekenen dat je niet helemaal meer op je eigen pad loopt. Dat je uit je eigen flow gestapt bent en daardoor een stuk stroever of helemaal niet meer vooruit komt.

Last van je knieën hebben nodigt je dus eigenlijk uit om te evalueren wat je aan het doen bent en hoe je ten opzichten van andere mensen staat. Daar zit hem namelijk vaak precies hetgeen wat de wrijving geeft.
Het nodigt je uit tot uiten wat je dwars zit, want vaak zit er iets dwars als je hier tegenaan loopt. Als je dit gaat uiten en verwerken kan je flexibiliteit misschien wel weer terugkomen.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

3 Reactie(s)

 1. Judith says:

  Mooie uitleg. Maar hoe ga ik dit overbrengen aan een hooggevoelig kind van bijna 12 jaar.

  1. Scarlet says:

   Dan is het heel mooi om een vergelijking te trekken naar een keertje op je knieën vallen. Als je daar een schaafwond of lichamelijk pijn hebt, gaat het lastiger om te lopen, want het doet pijn.
   Dit werkt ook zo als je bijvoorbeeld boos of verdrietig bent, dan doet dat ook zeer, waardoor het leven lastiger wordt.

   1. Judith says:

    Dank je wel voor je reactie. Hier kan ik zeker wat mee

    Groetjes Judith

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.