Wat gun jij jezelf?

Posted on
Wat gun jij jezelf

Wat gun jij jezelf? Elke ochtend geef ik mezelf een goede start door mezelf te inspireren met muziek en video’s. Een goede start is namelijk het halve werk en dat geld ook voor elke dag. Vanmorgen luisterde ik weer naar een van mijn favoriete inspirators Tony Robbins. Het onderwerp was welke standaarden jij voor jezelf hebt.

Onbewust hebben we namelijk allemaal een idee of standaard voor onszelf. We hebben overtuigingen over wat we verdienen in dit leven en wat we wel en niet mogen. We hebben ideeën over wat wel en niet kan en wat we wel of niet in ons hebben. Zo bepalen we (onbewust) onze eigen mogelijkheden en daarmee ook hoe ons leven er uit kan komen te zien.

Mijn vraag aan jou is daarom: ‘wat gun jij jezelf?’

Wat gun jij jezelf wel of niet?

Een voorbeeld aan de hand van wat ik mezelf gun

Laat me het heel simpel en klein maken aan de hand van een voorbeeldje uit mijn eigen leven. Eigenlijk heb ik het al benoemd.
Ik gun mezelf elke dag een hele goede dag. Een dag van vrolijkheid, rust en energie om mooie dingen voor jullie te creëren. Net als jij, weet ik ook heel goed wat ik nodig heb om dit te bereiken. Voor mij is het mezelf inspireren met muziek en wijsheid. Daarom begin ik mijn dag dus bijvoorbeeld ook met Tony Robbins,  Mel Robbins, Kyle Cease of heel iemand anders. Ik sta er zelfs iets eerder voor op, want ik weet wat het me oplevert en dat gun ik mezelf.

Wat gun jij jezelf niet?

Als jij dus ook van die dingen hebt die je jezelf eigenlijk wel zou willen gunnen, maar je doet niet de dingen die je weet dat je nodig hebt, dan gun je het jezelf dus eigenlijk niet.

Ik weet het, het is niet leuk, maar als jij jezelf er bewust van wordt kun je het veranderen. Dan kun je nu zeggen: ik ben er klaar mee. Ik ga het mezelf wel gunnen en dus de dingen doen waarvan ik weet dat ik die daarvoor moet doen.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.