Wat is er nodig om jezelf te zijn?

Posted on
wat is er nodig om jezelf te zijn

wat is er nodig om jezelf te zijnWat is er nodig om jezelf te zijn? Hoe kun je weer jezelf zijn? Om dat te bereiken heb je een aantal fantastische ‘wapens’ tot je beschikking en die moet je gaan leren gebruiken.

Wat is er nodig om jezelf te zijn? Luisteren naar je intuïtie!

Er is een hulpmiddel dat je zo ontzettend goed kan helpen als je echt jezelf wilt zijn en dat je je gevoel, je intuïtie. Dat is namelijk een leidend gevoel in jezelf die je al aangeeft wat wel en niet goed voor je is. Hoe meer je daarnaar luistert, hoe meer ruimte er komt om jezelf te zijn.

Als je daarnaast ook ruimte maakt voor wat je wilt en waar je behoefte aan hebt en ervoor zorgt dat je daar zoveel mogelijk van vervult, dan ben je al een heel eind op weg.

Soms kan dit een enge stap zijn om te maken, maar als je al je kracht en motivatie verzamelt, kom je echt heel ver! 🙂

Last van een innerlijke criticus? Gebruik je humor.

Dan kun je nog steeds wel een last hebben van zo’n stemmetje in je hoofd. Zo’n stemmetje dat je wil beschermen, maar dat op een hele vervelende en verkeerde manier doet. Die geeft af op de dingen die je doet, denkt en voelt. Die geeft je een rotgevoel en haalt je naar beneden.

Weet je wat het beste wapen is tegen dat stemmetje, die criticus? Humor! Maak juist maar grappen, wordt er een beetje sarcastisch tegen en lach er om. Dan is die snel uitgepraat en heb jij je rust weer te pakken.

Wil je het te goed doen voor anderen? Zie ze zoals ze werkelijk zijn.

Super lief! Je wilt het goed doen voor anderen, dat snap ik helemaal. Toch wil ik je iets vragen. Wil jij het goed doen voor de ander zoals die werkelijk is of voor het beeld wat jij van de ander gecreëerd hebt? Daar zit een wezenlijk verschil tussen.
Vul dan ook niks voor de ander in, maar laat de ander zijn zoals hij of zij is. Dan pas kun jij het ook echt goed doen, want dat is heel vaak iets anders dan wat jij dacht dat je moest doen.

En daarbij is de kans dan ook heel groot dat jij de kracht en ook de mindere kanten van de ander ziet, waardoor jij denkt: ‘laat maar, ik doe het wel op mijn manier, want jij komt er zelf ook wel’ en dat is precies wat je moet hebben.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.