Wat je nodig hebt om je doelen te bereiken

Posted on
wat je nodig hebt om je doelen te bereiken

wat je nodig hebt om je doelen te bereiken. Het is weer de tijd van de goede voornemens en dat is goed. Je neemt namelijk een momentje om bewust te kijken naar wat je echt wilt van jezelf. Je kijkt als het goed is naar wat er nodig is om jezelf nog gezonder en gelukkiger te maken. Je besluit dat te gaan doen en de meeste mensen gaan ook echt de eerste week van januari goed van start.

Helaas gaat dat in de loop van de maanden vaak wat minder goed. Meestal komt dit door iets wat wij ‘sleur’ noemen. Je gaat na je vrije dagen weer aan het werk en komt weer in je oude ritme terecht. Daardoor verval je weer in je oude veilige patronen en komt er niet zo veel meer van je goede voornemens terecht.

Daar wil ik je nou graag een handje bij helpen, want ik geloof erin dat jij en ieder ander wel die goede voornemens waar kunt maken. Daarom vertel ik graag aan je wat je nodig hebt om je doelen te bereiken, zodat het je ook echt lukt.
Het zal echt niet altijd even makkelijk zijn, maar dit geeft je wel meer houvast.

Wat je nodig hebt om je doelen te bereiken

Duidelijkheid

De eerste daarvan is duidelijkheid. Weten wat je wilt en daar een beeld bij hebben is de basis die je nodig hebt.
Daarbij hoort focus. Zorg voor een strakke planning waarin je werkt naar je doel toe.

Motivatie

Motivatie zorgt ervoor dat je door pakt op de momenten dat het niet leuk is. Het geeft je houvast, kracht en positieve energie.

Deze motivatie kun je weer halen uit je duidelijkheid. Dat je weet waarvoor je het doet: wat het je oplevert en welke pijn het wegneemt.

Hard werken

Dit is de vierde. De dingen uitvoeren die je gepland hebt en ervoor gaan. Dat is niet even makkelijk, maar wel zo belangrijk. Dit gaat ook makkelijker als je als je je motivatie en duidelijkheid hebt.

Vraag om hulp

Vraag hulp van boven. De engelen, God en je gidsen helpen je als je om hulp vraagt en ook duidelijk aan ze vertelt wat je nodig hebt en wat je wilt bereiken.
Vraag ook aan vrienden, familie en kennissen steun en of ze je willen helpen doorpakken als het even niet zo lekker gaat.

Geduld

En als laatste heb je geduld nodig. Rome is niet op een dag gebouwd en jouw doelen zullen ook niet in een dag behaald zijn, maar als je geduld hebt en jezelf vergeeft voor de keren dat een foutje maakt, komt het helemaal goed.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.