Zelfliefde: het beste voornemen voor 2017

Posted on
zelfliefde het goede voornemen voor 2017

Zelfliefde is een van de grootste pilaren waar je op mag steunen. Het geeft je namelijk kracht en ligt ten grondslag aan zelfvertrouwen. Als je van je jezelf gaat houden, doe je ook eerder de dingen die goed voor jou zijn. Je stop eerder wanneer iets je te veel wordt en luistert veel beter naar je gevoel.
Als je van jezelf houdt, dan zorg je dus op alle vlakken veel beter voor jezelf. Zowel lichamelijk als geestelijk als voor je gevoel.
Je trekt je ook minder aan van de mening van anderen, want je voelt dat die niet altijd gelijk hebben over jou.

Zelfliefde maakt het leven dus veel makkelijker en dat alleen al is een reden om te besluiten dat je van jezelf gaat houden.

Zelfliefde: je bent gewoon een mooi mens

Helaas kan het soms alleen zo lastig zijn om gewoon van jezelf te houden. Dingen als perfect willen zijn en de twijfel of je wel goed genoeg bent, maken het lastig.

Het vervelende daaraan is dat deze blokkades gefundeerd zijn op jezelf vergelijken met anderen en jezelf ook afhankelijk maken van de mening van anderen.
Het gaat eigenlijk helemaal niet om jou of wie jij bent. Het gaat dus helemaal niet meer over de persoon van wie jij mag gaan houden. Deze blokkades gaan over anderen en daar ligt dus ook een deel van de truc.

Stop met te kijken naar anderen en breng je focus weer terug naar jezelf. Het gaat om jou en jouw mening over jezelf los van de rest van de wereld. Daar moet je weer naartoe zonder te oordelen of te vergelijken.
Daarnaast moet je loskomen van je focus op de dingen die niet goed voor je zijn, maar juist aandacht besteden aan je goede kanten en die nog meer verbeteren.

Ik weet zeker dat jij een waanzinnig mooi mens bent en nu mag jij gaan onderzoeken wat jou zo’n mooi mens maakt. 🙂

2 Reactie(s)

 1. Mary says:

  Hoi Scarlet
  Iedere keer raak jij me weer met de stukjes die je schrijft!
  Ik wens je ook een heel mooi, liefdevol jaar, en hoop nog veel van je te mogen lezen.
  Je laat me weer fris en anders kijken naar de “obstakels” die ik bij mezelf tegenkom.
  Dank je wel daarvoor,

  1. Scarlet says:

   Hey Mary,

   Dank je wel! Natuurlijk wens ik jou ook een waanzinnig en liefdevol 2017 toe!
   Dat is zo tof om te horen. Heel erg graag gedaan!

   Fijne avond nog.

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.