Wat zijn jouw rituelen? Zijn ze goed voor je?

Posted on
wat zijn jouw rituelen

wat zijn jouw rituelenIedereen heeft bepaalde rituelen, van de dingen die je doet als je op staat tot de dingen die je doet voor je gaat slapen. Deze rituelen houden ons dagelijks leven in stand en daarmee ook hoe we ons in het dagelijks leven voelen en wat we ervaren.

Zo heb ik elke ochtend de gewoonte om voor ik mijn bed uit ga te bedenken welke energie ik die dag uit wil stralen en ‘s avonds check ik heel liefdevol of dat gelukt is waarom wel of niet.
Dit geeft me motivatie om nog sterker en krachtiger in het leven te gaan staan.
Daarnaast heb ik er een ritueel van gemaakt om elke vrijdagavond een motiverende video te kijken om nog meer te gaan stralen in mijn praktijk en als persoon.
Elke dag zo rond de middag heb ik een kleine 10 minuten om te mediteren of een yoga oefening te doen.

Dit zijn allemaal gewoontes en misschien lijken ze wat veel en tijdrovend, maar dat zijn ze niet.
Op dit moment voer jij namelijk op dezelfde tijden andere rituelen uit en misschien zijn die juist veel minder goed voor jou dan de dingen die je zou kunnen doen.

Onderzoek daarom eens wat jouw rituelen. Het beste zou zelfs zijn als je ze zou bijhouden in een agenda. Dan leer je je dagritme pas echt kennen.
Kijk eens welke rituelen wel goed voor je zijn en welke minder goed.
Heb je tijd om nieuwe goede rituelen in te bouwen of kun je ze juist die minder goede rituelen laten vervangen.

Probeer het eens twee weken en ga eens ervaren wat dat met je doet. Je zult namelijk merken dat je een hele andere energie krijgt en heel anders met dingen om kunt gaan.
Vervolgens kun je zelfreflectie toepassen (zie het bericht van vanmorgen) en je rituelen nog verder finetunen. 🙂

close
mailpoet

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.