Wie ben ik? [Vrijdag Vragendag]

Posted on
wie ben ik

wie ben ikWie ben ik? Ik weet gewoon niet meer wie ik ben. Ik worstel er enorm mee. Ik denk veelste veel na en me gezondheid gaat hierdoor ook achteruit. Ik probeer sterk te blijven maar soms lukt het bijna niet meer. Hoe vind ik mezelf? Hoe krijg ik eindelijk rust in me hoofd?

Wie ben ik? Scarlet’s Antwoord

Dank je wel voor je vraag lieve anoniem. Dank je wel voor je vraag! Het allerbeste wat je voor jezelf kunt doen is sowieso te gaan mediteren. Al begin je met meditaties die je op Youtube vindt. Daarmee vind je vaak al een beetje rust en ook echt regelmaat. Het liefst raad ik je ook aan om dit elke avond te doen.

En dan, komt een lastig iets, je moet je namelijk weer naar binnen gaan keren om jezelf te leren kennen.
Begin met het schrijven van een autobiografie. Dan heb je in ieder geval je ervaringen weer op orde en begrijp je waar je vandaan komt. Het helpt je ook met het verwerken van alles wat er nog dwars zit.
De volgende stap is onderzoeken welke eigenschappen en talenten bij je horen. Schrijf ze op.
Ga een keer zitten op je eigen normen en waarden. wat je belangrijk vindt en wat je grenzen zijn.
Als je dit even lastig vindt, zoek dan voorbeelden of termen, lijstjes op internet op. Dan geeft je vaak inspiratie.
De volgende vraag is wat je allemaal leuk vindt. Waar geniet jij van? Dit kun je vaak terugvinden in je autobiografie of naar boven laten komen als je mediteert.

Dit zijn allemaal onderdelen van wie jij bent en hoe meer tijd je hieraan besteed, hoe meer je oefent met mediteren, hoe beter het met je zal gaan en uiteindelijk leidt dit je naar je eigen kern, de essentie van wie je werkelijk bent.

Natuurlijk is dat niet zo makkelijk als het typen van dit mailtje. Dat snap ik helemaal. Ik hoop alleen dat dit je even een paar stappen geeft om mee te beginnen en jezelf weer in een goede flow te brengen.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.