Hoogsensitief zijn en mensen doorgronden [vrijdag vragendag]

Posted on
Hoogsensitief zijn en mensen doorgronden

Hoogsensitief zijn en mensen doorgrondenHoogsensitief zijn en mensen doorgronden. Ik heb mensen bijgestaan in hun verdriet om een naaste. Bijna 24 uur per dag.
De laatste tijd erg moe en mezelf wat teruggetrokken. Helaas wordt mij dit niet in dank afgenomen. Waarom laat ik het zover komen?

Als ik dan hooggevoelig ben of intuïtief waarom voorzie ik dit dan niet eerder? Ik twijfel ook heel erg of ik dit dan wel ben :(.

Hoogsensitief zijn en mensen doorgronden: Scarlet’s Antwoord

Lieve Anoniem,

Dank je wel voor je vraag over hoogsensitief zijn en mensen doorgronden. Ik wil beginnen met je te bedanken voor alles wat je voor iedereen doet. Dit is zo ontzettend waardevol en als medemens, wil ik je hier innig voor bedanken. <3

Hooggevoelig zijn betekent niet gelijk dat je mensen door en door kent. Het betekent ook niet hoe je kunt voorspellen wat mensen wel en niet gaan doen of wel en niet gaan begrijpen.
Hooggevoelig zijn betekent onder andere dat je mensen aan kunt voelen. Meestal voel je juist de kern van iemand en veroorzaakt juist dat je daardoor hun wat mindere kanten en hun gedrag over het hoofd gaat zien.

Het is je eigen goedheid die ervoor gezorgd heeft dat je het zover laat komen. Je hebt je grenzen en behoeftes aan de kant gezet om deze mensen te ondersteunen en dat hebben ze voor normaal ervaren, want je hebt niet aangegeven dat je ook grenzen hebt en waar die zitten.
Iemand kan nog zo begripvol zijn, maar als ze niet weten wat de grenzen van een ander zijn, wordt het erg lastig. Daar gaat het dus ook vaak fout.

Het is dan voor nu ook de vraag wat zijn jouw behoeftes en grenzen? Hoe ga je die aangeven nu en de volgende keren? Als je dat leert en ook leert het gedrag van mensen naast je eigen intuïtieve gevoel legt, kom je een heel stuk verder. 🙂

Hopelijk geeft dit je weer wat rust en inzicht.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.