Zit spiritualiteit in mijn genen?

Posted on
spiritualiteit in de genen

spiritualiteit en familieAls je jezelf een beetje met spiritualiteit bezighoudt, kom je vanzelf een keer op de vraag uit waar jouw spirituele aanleg vandaan komt. Zit het in je familie en dus in je genen?

Voor een deel zal het vast wel in je familie zitten, want je kunt waarschijnlijk zo al een of twee familieleden opnoemen die spiritueel zijn of waarvan jij het vermoeden hebt dat ze het zijn.
Dit is ook logisch. Ieder mens heeft namelijk in zich om zich spiritueel te ontwikkelen. Dit zit volgens mij in het DNA van het mens zijn. Spiritualiteit zit dus weldegelijk in je genen, maar niet perse door je eigen familie.

Wat wel absoluut waar is, is dat de kans groter wordt dat jij jezelf spiritueel ontwikkelt als je spirituele familieleden hebt. Die energie wordt dan al aan jou doorgeven. Zelfs als de spirituele gaven verborgen worden gehouden.
Hoe meer openheid er over spiritualiteit is, hoe makkelijker jij je spirituele leven kunt ontwikkelen.

Hoe zit het dan met kinderen?

Ieder kind is bij de geboorte verbonden met de aardse wereld en met de energetische wereld en is daarmee dus ook spiritueel bewust in onze ogen. Alleen voelt een baby al snel dat het niet helemaal handig is om zo open te staan als je hier leeft en sluit het daarmee al iets meer af. Vervolgens heeft het al zijn/haar energie nodig om te groeien, leren en zich te ontwikkelen, waardoor het spiritueel bewustzijn soms even op een iets lager pitje wordt gezet. Hoe laag dit wordt gezet, hangt een beetje af van hoe erg de ouders bezig zijn met spiritualiteit en welke energie ze daarmee dus afgeven.

Dit betekent gelukkig dus ook dat het spiritueel bewustzijn nooit helemaal uit wordt gezet en dan ook op ieder moment in het leven weer opgegraven kan worden en vergroot worden.

close
mailpoet

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.