Accepteer dat de wereld niet perfect is

Posted on
accepteer dat de wereld niet perfect is

Accepteer dat de wereld niet perfect is. Als ik naar mensen luister en tussen de regels door durf te lezen, zie ik een hele bijzondere pijn: de pijn dat de wereld niet perfect is.

De wereld is inderdaad niet perfect. Dat zal ze ook niet worden ook.
Mensen zijn niet perfect. Dat zullen ze ook niet worden ook.
Jij bent niet perfect. Dat hoef je ook nooit te worden.

Je kunt blijven strijden tegen deze imperfecties. Jij kunt ertegen blijven boksen en ze niet accepteren. Je kunt boos worden, gefrustreerd raken en er verdrietig van worden.

Vraag jezelf dit af

Dat mag ook, maar op een gegeven moment zul je jezelf twee vragen moeten stellen: helpt dit mij? Helpt dit de wereld?

Ik zal je alvast verklappen dat je vastbijten in deze imperfecties je helemaal niet helpt. Het helpt de wereld ook niet echt en jij helpt op deze manier de wereld ook niet echt. Je staat namelijk helemaal niet in je kracht.

Accepteer dat de wereld niet perfect is, zodat je haar kunt verbeteren

Ik ben wel echt een groot voorstander van de wereld veranderen en beter maken. Dat kun je echter niet alleen en je kunt ook niet alles. Sterker nog, dat is jouw taak niet.

Jij moet eerst voor jezelf zorgen en vanuit daar kun je doen wat je mag doen. Je kunt werken aan de dingen die voorhanden liggen en vanuit daar doe je veel meer dan je denkt. Stap voor stap kun je kleine dingen oprapen en veranderen (misschien wel letterlijk).

Het allerfijnste hiervan is dat het goed voelt. Het is niet langer te veel of overbelastend. Hiermee bezig zijn voelt fijn. Dit geeft eindelijk echte voldoening.

De wereld hoeft niet perfect te zijn

De wereld hoeft dus ook helemaal niet perfect te zijn. Dat mag je omarmen. De imperfecte wereld daagt ons namelijk uit om te doen wat we hier mogen doen. Te werken met wat we in ons hart voelen wat we mogen doen. Deze wereld daagt ons uit om stappen te zetten en voor de voet te beginnen. Anders is het allemaal te veel.

Het is goed dat de wereld niet perfect is. Daardoor groeien we en halen we meer uit onszelf.

 

1 Reactie(s)

  1. Gloria says:

    Ik wil altijd Alles perfect doen en dat lukt niet en door het vaker te lezen dat het niet hoeft voel ik me meer onspannen ook dat de wereld niet en nooit perfect zal zijn ,het doet me goed om dat stukje te lezen kan het nu los laten

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.