Positief in het leven staan: 3 tips

Posted on
positief in het leven staan

HspL gaat deze maand over positief in het leven staan en het is zo waanzinnig om te zien welke grote stappen mensen al na enkele inzichten maken. Daarbij is de dankbaarheid die ik daarvoor terugkrijg is onbetaalbaar.

Dat is ook de reden dat ik graag met jullie tips deel die je helpen positief in het leven te staan. Zo kun jij ook stapjes zetten naar je eigen positieve levenshouding.

Positief zijn is namelijk niet altijd even makkelijk. Het lijkt soms wel alsof alles en iedereen een grotere focus heeft op de negatieve gebeurtenissen en aspecten van het leven.
Anderen praten ook gemakkelijk met je mee als je het over iets negatiefs hebt. Positieve standpunten daarentegen vaak naar beneden gehaald met negatieve tegenargumenten.
Als anderen dit niet bij je doen, doe je het bij jezelf met je eigen gedachtes ook vaak genoeg.

Positief in het leven staan: 3 tips

1. Denk in fases en momenten

Wanneer we in onze donkere put vallen, hebben we de neiging te denken dat dit definitief is. Het lijkt wel alsof we hier voor de rest van ons leven gevangen zitten. Dit maakt je alleen maar somber en onrustig.
Probeer daarom stil te staan bij het feit dat dit een fase is. Dit is een moment uit je leven en dit is zeker niet definitief.

2. Focus jezelf op groei

Je bent hier als mens om te leren en te groeien. Niet alles in je leven zal perfect gaan en je bent ook niet perfect. Dat zorgt er juist voor dat je kunt groeien, dat je kunt ontwikkelen en iedere keer meer uit jezelf kunt halen.
Focus je daarop en vraag aan jezelf: Wat heb je nu te leren? Wat heb je nodig om dit te leren?

Ga ervoor en wees trots op elke stapje dat je zet.

3. Omarm dat niet alles altijd goed gaat

Niet alles in de wereld is goed en niet alles in je leven gaat goed. Je zult tegenslag en weerstand ervaren. Je zult mensen tegenkomen die je pijn doen en teleurstellen.
Dat is absoluut niet leuk, maar als je dit niet durft te zien, ben je aan het vluchten. Je vlucht dan niet alleen voor dit, maar ook voor je eigen kracht. Als je hiervoor vlucht, vlucht je ook voor jezelf en dat maakt je nog ongelukkiger.

Durf alles te omarmen zoals het is. Het is goed zoals het is en jij mag je focussen op je eigen pad.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.