3 behoeftes die iedere hsp’er heeft

Posted on
behoeftes die iedere hsp'er heeft

Er zijn behoeftes die iedere hsp’er heeft. Het maakt daarbij echt niet uit of je jong of oud bent, extravert of introvert. We hebben allemaal de behoefte om begrepen te worden en gezien te worden. We hebben allemaal de behoefte aan verbinding en contact en er zijn nog veel meer dingen waar hsp’ers behoefte aan hebben.

Het vervelende is alleen dat hoogsensitieve mensen vaak hun eigen behoeftes aan de kant zetten voor anderen. Als ze dit maar lang genoeg doen, raken ze zelfs het contact kwijt met hun eigen behoeftes. Ze voelen het niet bewust meer, waardoor het steeds lastiger wordt om goed voor jezelf ze te zorgen.

Daarom wil ik van vandaag een wake-up call maken, want ook jij hebt behoefte aan deze dingen. Alleen is er een kans dat je dat niet bewust meer voelt. Na het lezen hiervan hopelijk wel weer. 🙂

3 behoeftes die iedere hsp’er heeft

Behoefte aan rust en stilte

Hoe extravert je ook bent en hoe veel je ook van gezelligheid houdt, ook jij hebt die behoefte aan stilte en rust.

Soms vergeet je dat door de sleur van het dagelijkse leven. Je komt er niet aan toe, dus je schuift die behoefte aan de kant. Dit kunnen we heel lang volhouden. Voor  ons gevoel zelf eindeloos en dan ineens, heel plotseling, trapt ons lichaam op de rem. We worden steeds vermoeider wakker, worden verkouden of zelfs ziek. Het is tijd voor rust.

Je kunt dan vaak ook ineens niet meer tegen harde geluiden of als er twee gesprekken door elkaar heenlopen. Je bent over je eigen grenzen heen gegaan en ineens veel gevoeliger geworden.

Behoefte aan verbinding

Hoe graag je ook die rust hebt, er is ook een behoefte aan verbinding. Dat maakt hsp zijn voor veel mensen ook zo lastig, want je bent ‘anders’. Je wilt gewoon begrepen worden en delen met gelijkgestemden.

Het probleem hiermee is dat het vaak kwetsbaar en te open voelt, daarom verbergen we en onderdrukken we deze behoefte vaak maar.
Dan zal het alleen een soort eenzaam en onrustig gevoel gaan geven.

Lees meer over waarom het lijkt alsof je de enige hsp’er in jouw omgeving bent

behoeftes die iedere hsp’er heeft: liefde

Niet alleen de liefde van een partner, maar bijvoorbeeld ook de liefde van familie, vrienden of de universele liefde die voor iedereen beschikbaar is.

Alleen je openstellen voor liefde is ook weer heel erg kwetsbaar en daarom soms eng. We willen geen pijn gedaan worden.
De vraag is of je het risico neemt? Kun je de stomme situaties die zich voordoen loslaten en verder gaan? Kun je naar je intuïtie luisteren en daardoor aangeven wat je vindt en nodig hebt. Juist dan kan de liefde beter gaan stromen.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.