Jij bent de leider van je eigen leven

Posted on
jij bent de leider van je eigen leven

Vandaag ga ik je een klein beetje confronteren met iets wat niet altijd even gemakkelijk is, namelijk dat jij de leider van je eigen leven bent. Nee, niet lijder, maar leider.

Er zullen altijd rotdingen gebeuren

Het kan heel moeilijk zijn om te accepteren wat er allemaal in de wereld en om je heen gebeurt, maar er zullen altijd nare dingen in de wereld blijven gebeuren. Jij bent niet overal verantwoordelijk voor. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen leven.

Probeer daarom ook los te komen van de buitenwereld en het leven dat de mensen om je heen leiden. Kijk naar je eigen leven, voel je eigen gevoel. Wanneer je je aandacht waar weer op terugbrengt, zul je misschien dingen zien die je niet altijd even leuk vindt.

Er ontgaan ons namelijk dingen als we meer met de buitenwereld bezig zijn dan met onszelf.

Jij bent de leider van je eigen leven

Breng je aandacht weer terug naar de keuzes die je dagelijks maakt. De gewoontes en patronen die je ontwikkelt hebt. Ben je het nog met jezelf eens? Of doe je de dingen uit veiligheid, omdat ze vertrouwt zijn en je misschien bang bent voor het onbekende?

Nee, een leider zijn is niet makkelijk. Het kan namelijk heel eenzaam voelen en alsof er een grote last op je schouders ligt. Je kunt je beslissingen niet meer aan iemand anders overlaten. Je kunt anderen wel zien als adviseur, vrienden en partners, maar dat is anders.

Die last lijkt misschien heel groot, maar eigenlijk is hij heel bevrijdend. Ineens heb je namelijk de echte touwtjes in handen gekregen. Ineens ben je vrij, want jij kiest en jij gaat ervoor.
Dan omarm je ook wat er komt, zelfs als het minder leuk is. Je weet namelijk dat je hier bewust, met hele goede intenties voor gekozen hebt. Je weet dat je jezelf hier ook uit kunt trekken. Jij komt hier doorheen, omdat je nu echt op jezelf kunt vertrouwen.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.