Je bent een geweldig mooi mens

Posted on
je bent een geweldig mooi mens

Hoeveel van jullie zullen weerstand ervaren als ze de titel lezen? Best wel heel veel ben ik bang. Voor ons Nederlanders is dit namelijk iets wat we niet zo snel over een ander zeggen. Laat staan dat we het over onszelf zeggen: “ik ben een geweldig mooi mens!” Voel je het al in je buik? Veel te Amerikaans toch?

Je bent een geweldig mooi mens

Ik snap hem maar al te goed, want ik heb er zelf jarenlang last van gehad. Jezelf fantastisch vinden is arrogant denk je dan, maar dat is het niet. Het is alles behalve arrogant, want als je diep van binnen voel,voel je dat het helemaal waar is. Je bent mooi, je bent leuk en je bent geweldig.

Die weerstand is aangeleerd

Dat we dit als arrogant ervaren is puur aangeleerd. Dat zorgt ervoor dat je makkelijker te begrijpen bent en je zeker niet eigenwijs gaat doen of tegen gaat werken. Eigenlijk hebben anderen je dit dus aangeleerd om ervoor te zorgen dat ze grip op je kunnen houden.

Je wordt alleen maar meer jezelf

Maar wordt jij echt zo anders als je accepteert dat je een leuk mens bent? Volgens mij niet. Je blijft nog steeds vriendelijk en behulpzaam. Oké misschien zeg je eerder ‘nee’ of doe je bepaalde dingen niet langer meer. Dat zijn de dingen die al veel langer niet goed voelde of goed voor je waren.

Ik denk dat je juist veel leuker wordt als jij jezelf veel leuker gaat vinden. Je wordt stralender en rustiger, want je voelt je bevrijdt en opgelucht. Je hebt meer energie en lacht veel meer. Jij leeft veel meer voluit jezelf. Dat werkt aanstekelijk voor de mensen om je heen.

Zeg het: “ik ben een geweldig mooi mens!”

Durf het dus van jezelf te vinden en te zeggen: “ik ben een geweldig mooi mens!” Ik weet zeker dat het goed voelt als het echt voluit durft te voelen.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.