Betrek niet alles op jezelf

Posted on
betrek niet alles op jezelf

Betrek niet alles op jezelf. Wanneer iemand ineens lelijk tegen je doet of wanneer een groep mensen je buitensluit, is het altijd goed om even te checken hoe jij jezelf gedragen hebt en hoe je houding was.

Dat wil echter niet zeggen dat het altijd jouw schuld is. Niet alles ligt aan jou, er kan ook echt wel wat aan de ander liggen.
Iedereen heeft namelijk mindere kanten en de meeste mensen zitten ook op bepaalde vlakken nog vast in zichzelf. De emoties die daaronder zitten kunnen ervoor zorgen dat mensen zich ineens heel raar kunnen gedragen.

Analyseer zonder oordeel

Als jij dus naar jezelf kijkt en je ziet oprecht niet wat je ‘fout’ hebt gedaan, dan is het tijd dat je met mildheid en zonder oordeel naar de ander kijkt. Wat is daar aan de hand?

Het is hierbij dus heel belangrijk dat je niet oordeelt en niet kijkt naar wie de schuld heeft. Het gaat erom dat je analyseert wat er aan de hand is. Gebruik hiervoor je intuïtie en niet je emoties.
Dit heb je nodig om de rust in jezelf te herstellen en de situatie ook weer los te kunnen laten.

Betrek niet alles op jezelf

Je bent gewoon een lieverd en als je met een gezonde afstand naar mensen en situaties kunt kijken, kom je ook steeds meer in balans. Dat heb je niet alleen nodig, maar je verdient het ook.

  • Als je dus merkt dat je altijd eerst verwijten naar jezelf maakt, voor je naar de ander kijkt.
  • Als je merkt dat je jezelf verliest in emoties en daardoor de mogelijkheid tot analyseren verliest.
  • Wanneer je met een grote rugzak met fouten rondloopt, waarvan je diep van binnen voelt dat het niet klopt.
  • Wanneer je niet eens meer lief voor jezelf kunt zijn, omdat je zo boos bent op jezelf, zonder dat je weet waarom.

Dan is het tijd om je proces om te gooien. Check eerst bij jezelf en kijk daarna naar de ander. Blijf niet vast zitten en zoeken in de kleinste details naar wat jij fout gedaan hebt.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.