Giftige gedachtes die je direct los mag laten

Posted on
giftige en blokkerende gedachtes loslaten

Giftige gedachtes die je los mag laten. Als kind, maar ook als volwassenen leren we veel van anderen. Soms leren we van het voorbeeld dat ze ons geven en andere keren leren we door wat ze ons vertellen of hoe ze zich tegen ons gedragen.
Dit klinkt misschien heel ingewikkeld, maar het is vrij simpel.

Als we als kind namelijk de straat over leren steken, vertellen onze ouders hoe we dat moeten doen. Daarnaast doen ze het vaak voor en laten ze het ons dus zien.
Als volwassenen leren we ook van de mensen op ons werk of van onze partners. Als jouw partner bijvoorbeeld heel verdrietig of boos wordt als je een bepaalde opmerking maakt, dan doe je dat niet snel nog een keer.

Blijf trouw aan jezelf

In principe is dit een heel goed systeem, mits we daarbinnen wel goed naar onze eigen intuïtie luisteren en trouw blijven aan onszelf.
Alleen dat doen we niet altijd. Soms kijken we zo tegen iemand op, maakt iemand zoveel indruk  of geven we zoveel om iemand, dat we iets zo aannemen. Vaak gaat dit gepaard met emoties die we nog rustig mogen verwerken.

Als gevolg hiervan ontstaan uiteindelijk gedachtes die helemaal niet kloppen of bij ons passen. Het zijn gedachtes die je eigenlijk zelfs pijn doen of blokkeren. Dit zijn giftige gedachtes en het is tijd dat je die los gaat laten.

Giftige gedachtes die je los mag laten

Dit zijn de meest voorkomende giftige gedachtes

  • Ik moet me niet zo aanstellen.
  • Mijn talenten en eigenschappen zijn niet bijzonder: ik ben niet bijzonder.
  • Ik ben raar en vreemd en zal er nooit bij horen.
  • Ik doe alles fout.
  • Anderen mensen mogen mij niet.
  • Ik zal altijd alleen blijven.
  • Ik ben stom.
  • Dat gaat me nooit lukken of dat ga ik nooit bereiken.

Jouw blokkerende gedachtes achter je laten

Het is mijn uitnodigen aan jou om deze giftige en blokkerende gedachtes in jezelf op te sporen door gewoon op te letten wat je allemaal (over jezelf) denkt. Zodra jij gaat beseffen dat je ze denkt en vervolgens tegen jezelf zegt dat je zo niet wilt denken en dat het niet waar is, kun je de meeste al heel snel achter je laten.

Voor anderen is meer herhaling en oefening nodig of kun je nog beter een goede positieve gedachte ertegenover zetten.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.