3 dingen die je los zult moeten laten voor een gelukkig leven

Posted on
gelukkig leven

Iedereen wil zich goed voelen en een gelukkig leven leven. In ons kleine landje schijnen we nog best gelukkig te zijn ook. Volgens het World Happiness Report staan we dit jaar op nummer zes in de lijst met gelukkigste landen. Wat mij betreft mogen we nog veel hoger in deze lijst komen.

Hebben wij Nederlanders echt een gelukkig leven?

Het enige wat ik me wel altijd afvraag is in hoeverre deze lijst een echte weerspiegeling is van hoe we ons voelen. Dit heeft er mee te maken dat wij Nederlanders ons vaak positiever en beter voordoen dan hoe we het werkelijk ervaren. Tenminste dat is mijn ervaring. Ik bedoel wat zeggen de meeste van ons als we gevraagd worden of we gelukkig zijn? “Ja dat ben ik.”
Daarnaast is deze lijst natuurlijk relatief aan de andere landen, wat het beeld misschien nog meer vertekent.
Gelukkig weet ik aan de andere kant dat voor deze lijst veel uitgebreider onderzoek is gedaan dan alleen maar een vraagje stellen.
Laten we daarom maar van het meest gunstige geval uitgaan, toch? 🙂

3 dingen die je echt moet loslaten voor een gelukkig leven

Er zijn een aantal dingen die je voor jezelf moet loslaten om steeds gelukkiger te worden. Deze dingen blokkeren je namelijk in het echt jezelf zijn en je vrij voelen. Dat zijn in mijn ogen de twee belangrijkste ingrediënten voor een gelukkig leven.

De meningen van anderen

Je kunt een hoop van anderen leren en daarom is het zeker belangrijk dat je wel naar anderen luistert. Je mag je alleen blijven afvragen of wat er gezegd wordt past bij wat jij vindt en voelt.

Het gaat er namelijk om dat je trouw blijft aan je eigen ik en die is anders dan alle anderen. Jij weet zelf wat bij je past en hoe je bent en een ander kan daar alleen maar een invulling aan geven.
Probeer dus niet te voldoen aan de verwachtingen en behoeftes van anderen, maar bewandel de weg die bij jou past.

Perfectionisme

Hoe goed je iets doet staat totaal los van wat jij waard bent. Jij bent hoe dan ook goed genoeg. Stop er dus mee om die lat zo verschrikkelijk hoog te leggen en focus je meer op wat haalbaar is en goed voelt.
Als jij bijvoorbeeld gaat voor een 7 in plaats van een 10 en daardoor heb je veel meer tijd voor jezelf en ben je minder gestrest, dan is die 7 eigenlijk veel waardevoller dan een 10.

Gelijk willen hebben

Je hoeft niet iedereen te overtuigen en niet iedereen hoeft jouw standpunt te begrijpen. Je hebt alleen maar die overtuigingsdrang omdat je bevestiging zoekt voor je standpunt. Dat is helemaal niet nodig, want jij voelt dat jouw standpunt bij jou past.
Hij zal ook niet bij altijd bij andere passen en dat is helemaal prima. Daar gaat het namelijk ook niet om. Het gaat om jou en niet om de ander.

 

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.