Te veel met anderen bezig zijn: signalen dat je te veel met andere bezig bent

Posted on
te veel met anderen bezig zijn

Te veel met anderen bezig zijn. Jouw liefdevolle en zorgzame eigenschappen kunnen er best wel eens voor zorgen dat je te veel met andere bezig bent en niet genoeg met jezelf.

De verkeerde mensen aantrekken

Als dit bij jou ook het geval is, is de kans groot dat je steeds meer mensen aantrekt die hier misbruik van maken. Het is niet zo dat deze mensen het slecht bedoelen, maar omdat ze vluchten voor hun eigen problemen, zijn ze op zoek naar steun, hulp en met name een luisterend oor en iemand die dingen op wil lossen. Zo hoeven ze zelf niet aan de slag en voelen ze zich veiliger en rustiger.
Jij geeft deze mensen precies wat ze nodig hebben en ze zullen daarom steeds afhankelijker van je worden en steeds meer van je gaan vragen.
Daardoor kom jij weer steeds verder van jezelf af te staan en heb je steeds minder tijd voor jezelf. Je wordt steeds vermoeider en voelt je steeds minder lekker.

Dit is jouw wake-up call

Dat willen we natuurlijk voorkomen en daarom wil ik hiervan weer even een wake-up call maken. Als jij jezelf in de onderstaande signalen herkent, is het heel belangrijk dat je jouw aandacht weer terug naar jezelf brengt. Maak weer meer tijd voor jezelf en je eigen passies. Doe weer dingen waar jij zin in hebt en zorg ervoor dat je genoeg rustige momenten hebt.

Te veel met anderen bezig zijn: signalen dat je te veel met anderen bezig bent

Je ontvangt continu berichtjes op je mobiel

Whatsapp, Facebook messenger en je mailbox lopen continu vol met berichtjes van anderen. Het meest kenmerkende aan deze berichtjes is dat deze met name over anderen gaan.
Het zijn berichtjes met vragen om oplossingen, verhalen over wat er bij hun gebeurd is en allemaal dat soort dingen.

Jij blijft hier maar liefdevol antwoord op geven, met name omdat er toch meestal ook even kort gevraagd wordt hoe het met jou gaat.

Je doet dingen voor anderen waar je eigenlijk weerstand bij voelt

Een telefoongesprek laat in de avond die veel te lang duurt, allerlei klusjes waardoor je tijd te kort komt en adviezen geven waar toch niet naar geluisterd wordt. Dat zijn allemaal van die dingen die je eigenlijk helemaal niet fijn vindt, maar die je wel blijft doen.

Er is altijd wel wat aan de hand

Is het niet met de een, dan is het wel met de ander. Jouw leven lijkt door de mensen om je heen wel een soapserie. Hierdoor voel je je ook gewoon niet echt goed, terwijl het in jouw leven niet slecht zou gaan als je meer tijd voor je eigen leven zou hebben.

Het lijkt hierdoor wel alsof de wereld een sombere plek is waarin te veel fout gaat. Besef je alsjeblieft dat dit grotendeels komt omdat deze mensen niet hun verantwoordelijkheid nemen en/of verkeerde keuzes maken.

Je hebt haast geen tijd voor jezelf

Je zou dat ene boek nog wel willen lezen, willen mediteren of een film willen kijken, maar op de een of andere manier komt er altijd wat tussen.

Het is tijd dat je wat vaker nee gaat zeggen en tijd voor jezelf vrij maakt, want daar word je gewoon gelukkig van.

 

3 Reactie(s)

 1. Michelle says:

  Dankjewel voor je blog! Je hebt me er wel mee geholpen, het is een soort eye-opener voor me 🙂 😉

  1. Michelle says:

   En het is ook mooi geschreven 🙂

  2. Scarlet says:

   Dankjewel voor je lieve woorden dat is heel fijn om te horen. 🙂

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.