Wat komt de ziel hier op aarde doen: onderbewustzijn, ego en ziel

Posted on
ego en ziel

Ego en ziel. Zoals jullie misschien al weten, ben ik niet iemand die vecht tegen ons ego. Dit komt waarschijnlijk omdat ik voor mezelf een ander beeld heb van het ego dan de meeste andere mensen. Ik geloof er namelijk in dat we het ego nodig hebben hier op aarde en in dit artikel wil ik je precies uitleggen waarom.

De relatie tussen onze onderbewustzijn, ego en ziel

De ziel wil hier leren en groeien

Zoals ik in deel een van deze serie (zielslessen en opdrachten) uit heb gelegd, geloof ik erin dat onze ziel hier op aarde komt om te leren en te groeien. Het heeft bepaalde lessen te leren om zich verder te ontwikkelen. Daarnaast heb jij als ziel, voor je naar de aarde kwam, voor jezelf besloten wat je hier graag wilt gaan doen. Dit kan van alles zijn, daarom zijn er ook zoveel verschillende dingen om te doen.

Ego en ziel: het ego is de bemiddelaar

Om dit goed te kunnen doen en om hier op aarde te kunnen leven hebben we meer dan alleen een lichaam nodig. Het heeft ook de mogelijkheid nodig om goed te kunnen communiceren met andere mensen. Het heeft middelen nodig om alles goed te vertalen en tot zich te nemen. Dit is voor mij het ego.

Je kunt het eigenlijk zo zien: het lichaam is hetzelfde als je kleren en het ego is de taal die je spreekt. 

Dit betekent niet dat het ego perfect is en dat we er altijd zomaar naar moeten luisteren. We hebben het alleen wel nodig.

De fout van het ego, wat ik ook wel het bewustzijn noem, is dat het te veel leert van andere mensen. Dit doet het om nog beter bij de andere mensen te passen en beter te communiceren, maar soms doet het het iets te veel. Er ontstaan dan angsten, twijfels, onzekerheden en frustraties.

De truc is eigenlijk jezelf in de gaten te houden en te blijven checken of wat je nu denkt, voelt en doet nog past bij wie je werkelijk bent. Voelt het goed? 
Op die manier kun jij vanuit je kern je ego bij blijven sturen. Dan is het geen slecht deel, maar een functioneel deel.

Het onderbewustzijn is de regelneef

Je snapt vast ook wel dat het gat tussen het ego en de ziel soms vrij groot kan zijn. Je zou het bijna kunnen vergelijken met het verschil tussen vrij gelukkig zijn en in je overlevingsmodus zitten.
Om dit in goede banen te leiden is het onderbewustzijn er.

Hij krijgt input van de ziel en geeft die door aan het bewustzijn. Een goed voorbeeld hiervan zijn intuïtieve ingevingen.Dit kan op allerlei manieren gebeuren van ideeën en gevoelens tot lichamelijke sensaties.
Daarnaast regelt hij bijvoorbeeld de zintuiglijke waarnemingen waarnemingen die je binnenkrijgt. Als jij je namelijk continu bewust zou zijn van alles wat je zou horen, dan zou je gek worden.
Aan de andere kant vertaalt hij de lessen die we leren door naar de ziel, zodat deze ervan kan groeien.

Het vervelende hiervan is dat er zoveel door te geven is (met name aan het ego) dat het onderbewustzijn moet kiezen. Wat gaat hij doorgeven en wat niet? Zijn keuze baseert hij op de dingen waar jij veel aan denkt, de dingen die je letterlijk doet en de prioriteiten die je stelt.
Dit betekent bijvoorbeeld dat als jij vaak je intuïtieve ingevingen negeert, ze steeds minder vaak naar boven zullen komen.

Daarom is het zo belangrijk dat je bewust bezig bent en tijd maakt voor wat je echt belangrijk vindt.

 

close
mailpoet

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.