Bij jezelf blijven in grote groepen

Posted on
Bij jezelf blijven in grote groepen

Bij jezelf blijven in grote groepen. Een van de dingen waar je tegenaan kunt lopen als je hooggevoelig bent, is dat je slecht tegen grote groepen mensen kunt. Op een verjaardag, in de klas, op het werk of gewoon in de stad kun je helemaal leeggezogen worden en dus doodmoe worden. Je kunt er verdrietig van worden of zelfs boos zijn zonder dat je weet waarom.

Je emmertje energie is namelijk helemaal leeggezogen door andere mensen en dat doet eigenlijk best zeer.
Doordat je zo empathisch bent en openstaat, heb je daarnaast ook nog eens de emoties van andere mensen gevoeld en overgenomen.
Dat gebeurt zo in een flits. Je hoeft het niet eens bewust door te hebben en dat is wat het zo lastig maakt.

Bij jezelf blijven in grote groepen. Zo doe je dat

Bereid je voor voor je weggaat

Begin eerst eens met bewust de deur uit te stappen door je aandacht naar jezelf te brengen. Voel jezelf, je ademhaling, je hartslag en kijk jezelf even aan in de spiegel. Dit ben jij.

Neem ook de tijd om je goed te gronden en misschien zelfs ook een energetisch schild te plaatsen.

Blijf bewust van je gevoel

Niet iedereen steelt jouw energie en het is juist de truc om te leren herkennen wie een energievampier is en wie niet.
Bij die energievampiers kun je namelijk beter uit de buurt blijven of juist dan de aandacht weer naar jezelf toe brengen en je niet te veel op hun focussen.

probeer alert waar te nemen wanneer je leeggezogen wordt en trek je dan even terug. Ga lekker een stukje lopen of naar de wc. Breng je weer terug naar jezelf.

Vergeet niet te ontladen

Zodra weer thuis bent, is het belangrijk dat je ook goed voor jezelf zorgt. Neem een moment om je hoofd leeg te maken door bijvoorbeeld een dagboek bij te houden of misschien wil je even wandelen met de hond.
Doe iets voor jezelf om weer bij jezelf te komen.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.