Blijf nieuwsgierig en blijf openstaan

Posted on
blijf nieuwsgierig

Blijf nieuwsgierig. Heb je wel eens een klein kindje gezien die in de ‘waarom-fase’ zit? “Mama, waarom doet die mevrouw dat?” en “mama, waarom loopt die hond daar?”
Ouders worden met enige regelmaat gek van al die vragen over de kleinste dingetjes. Niet alleen omdat de hele tijd vragen gesteld worden best vermoeiend kan zijn, maar ook omdat ze vaak het antwoord niet weten of niet weten hoe ze het antwoord moeten verwoorden. “Ik weet het niet” is dan ook een veel gehoord antwoord, net als: “Schat, stop even met vragen stellen.”

Blijf nieuwsgierig: de wereld is wonderbaarlijk

Wij hebben echter heel veel te leren van deze kleine kinderen. Ze zijn namelijk verschrikkelijk nieuwsgierig en ze staan volledig open. Zelfs de dingen die normaal lijken, vinden ze interessant en stellen ze vragen over. De wereld is een groot avontuur vol met wonderbaarlijke dingen.

De ik weet het niet-mindset

Dat is het eigenlijk nog steeds, alleen wij zijn in de ‘ik weet het niet-mindset geschoten’ of in de ‘daar heb ik geen tijd voor-mindset’. Hierdoor kan de wereld zijn kleur verliezen en kunnen we in de sleur belanden van verveling en gewoontes.

De wereld heeft ons zoveel te leren

Niets gebeurt voor niets. Tenminste als jij overal een les uit probeert te halen. Waarom ben je hier op dit moment en waarom doen de mensen om je heen wat ze doen?
Waarom kom je die hond tegen en waarom sputtert je auto tegen?

Is het de kosmos of je onderbewustzijn?

De een zal deze vragen aan zichzelf stellen omdat hij/zij geloofd dat er vanuit de kosmos tekenen gegeven worden en de wereld deze tekenen weerspiegeld.

De ander zal deze vragen stellen om antwoord van zichzelf te kunnen krijgen. Het onderbewustzijn geeft namelijk altijd een antwoord op je vraag. Het is wat dat aangaat net Google.
Juist via die antwoorden kun je heel veel leren over jezelf en je innerlijk leven. Ze weerspiegelen namelijk iets wat in jezelf speelt.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.