4 tips voor het boodschappen doen

Posted on
boodschappen doen

Boodschappen doen, zo’n ritueel wat wekelijks terugkomt. Sommige vinden het heel leuk en voor anderen is het een echte last. Zelf vind ik het leuk, maar dat komt omdat ik ook van koken houd. Ik heb dan ook bepaalde dingen waar ik altijd rekening mee houd voor ik boodschappen ga doen. Deze dingen zijn mijn 7 tips voor jou.

Boodschappen doen tip 1: maak een lijstje

Ik zie nog maar weinig mensen in de winkel die echt een lijstje bij zich hebben. Het valt me gewoon op. Tegelijkertijd zie ik heel veel mensen die lopen te piekeren en lopen te dralen, op zoek naar de juiste spulletjes voor de komende dagen.

Een lijstje maken is juist zo makkelijk. Gewoon, voor je boodschappen gaat doen een momentje nemen om te bedenken wat je de komende dagen wilt eten.
Loop even een rondje om te kijken of je alles wat je daarvoor nodig hebt in huis hebt en schrijf op wat je nog moet halen.
Het maakt alles gewoon lekker duidelijk en makkelijk.

Eet voor je naar de winkel gaat

Met een lege maag naar de winkel gaan, kan echt funest zijn voor je portemonnee. Je bent namelijk geneigd om veel meer ‘lekkers’ me te nemen als je nog trek hebt.
Vaak zijn dit ook nog hele zoute of hele zoete dingen die net niet goed zijn voor je gezondheid.

Ga je dus boodschappen doen? Eet dan even lekker een stuk fruit, een salade of gewoon een boterham.

Let op het seizoensfruit

Ik ben gek op fruit. Het is lekker en je kunt er heel veel mee. Zo kun je het gewoon eten als snack, je kunt ermee koken en je kunt er heerlijke smoothies en ijs mee maken.
Als je het even niet op kunt, dan kun je het ook gewoon invriezen. Niks mis mee!

Alleen niet elke fruit is altijd even lekker. Zorg er daarom voor dat je weet wat wanneer in het seizoen is. Dan valt de smaak van fruit bijna nooit tegen en is het ook het gezondst.

Pak je sla direct uit

Ben je ook zo’n salade eter? Dan ken je vast wel die verwelkende blaadjes die binnen een aantal dagen ineens aanwezig zijn.
De oplossing, van Jamie Oliver, is lekker simpel en voorkomt die ellende. Pak al je sla direct uit als ze in plastic zitten en maak de blaadjes van elkaar los als je kroppen sla hebt. Was alles goed in koud water en leg het op een theedoek in de groentela.  Leg er nog een theedoek bovenop en klaar. Je sla blijft lekker lang goed. Zeker als je er nog een beetje citroensap overheen perst.

Ik liep alleen tegen een ding aan: er zit meer in mijn groentela dan alleen sla. Daarom gebruik ik hier tegenwoordig een ovenschaal voor die los op een plank staat. Dat scheelt een hoop ruimte.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.