De dag goed beginnen: 3 tips

Posted on
de dag goed beginnen

De dag goed beginnen Een goed begin is het halve werk. Wanneer de dag goed begint, maakt dat de rest van je dag een stuk aangenamer. Daarom wil ik in dit artikel graag 3 tips met je delen om je dag goed te beginnen.

De dag goed beginnen kun je zo doen

1. Niet wat moet ik vandaag, maar wie ben ik vandaag

Een van de dingen waar onze mind heel erg goed in is, is ons herinneren wat we nog moeten doen. Alles wat er vandaag op je planning staat komt direct in je op. Als het leuke dingen zijn, geeft dat energie, maar zijn het veel verplichtingen, dan geeft het druk en onrust.

Daarom is het fijn om jezelf te trainen om met iets anders bezig te zijn in je hoofd als je wakker wordt. Probeer die eerste gedachtes aan de kant te zetten en maak contact met jezelf. Wie wil je zijn vandaag? Wat wil je voelen vandaag? Wat wil je beleven? Dat creëert een hele andere start van je dag.

2. Begin met inspiratie

Een van de dingen die ik elke ochtend doe ik Youtube erbij pakken. Niet om grappige of stomme filmpjes te kijken, maar om dingen te luisteren die me inspireren en me op een positieve manier aan het denken zetten.

Meestal is dit Tony Robbins, maar aangezien ik ook graag creatief ben kan ik ook naar Bob Ross kijken of gewoon meditatie muziek luisteren.

3. Beweeg

Beweging helpt je om je energie te laten stromen. Zelf ontkom ik niet aan mijn ochtendwandeling, omdat ik een hond heb die uitgelaten moet worden.
Als deze dan een keer logeren is bij mijn ouders, dan merk ik het gelijk ‘s morgens aan mijn lichaam. Ik blijf lichtelijk duf en afgeleid tot ik zelf maar alleen naar buiten ga.

Door te wandelen word je namelijk veel beter wakker en is je hoofd een stuk rustiger.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.