De functie van gidsen. Er zijn (gelukkig) ontzettend veel mensen die gidsen interessant vinden en die graag hun eigen gids willen leren kennen. Alleen voor je hiermee aan de slag gaat, wil ik graag dat je een aantal dingetjes weet.
Zo wordt het contact makkelijker, fijner en weet je ook zeker dat je niet te maken hebt met een vervelende entiteit in plaats van een gids.
De functie van gidsen: wat wil jou gids?
Jou gids wil het allerbeste voor jou. Hij of zij wil dat jij gelukkig bent en niet bang of verward. Een van de voornaamste dingen die een gids dan ook zal doen is uitleg geven. Jouw gids wil voor jou ‘wakker’ maken, zodat je weer voelt dat je een ziel bent en dat je hier bent omdat je hier dingen wilde ervaren en wilde leren.
Dit zal een gids altijd voorzichtig doen. Een gids zal nooit te ver gaan, over je eigen grenzen heengaan of je dingen opleggen. Je gids is namelijk puur liefdevol en handelt nooit uit eigenbelang.
Een gids zal dan ook altijd jouw keuzevrijheid respecteren en hij of zij zal je nooit dingen opleggen. Je bent niks verplicht en je mag doen wat jij goed vindt.
Een gids zal dan ook nooit druk op je leggen. Hij zal je niet domineren of leiden. Hij nodigt je alleen maar uit om je eigen kern te volgen.
Een gids is geen leider, maar een adviseur
Het is dus heel belangrijk dat je beseft dat je gids je geen leiding zal geven. Hij of zij zal nooit vertellen wat je moet doen. De functie van een gids is namelijk adviseren en uitnodigen.
Als je dus iemand zoekt die je bij de hand neemt en je overal doorheen trekt zonder dat je zelf nog keuzes hoeft te maken, dan zit je bij je gids verkeerd.
Die zal je keer op keer uitnodigen om je eigen keuzes te maken (met een beetje advies) en je eigen kracht te gebruiken.
Wat zal een gids niet doen
Als je op zoek gaat naar je gids, kun je andere entiteiten tegenkomen die graag wat over je te zeggen hebben. Dat kunnen bijvoorbeeld overleden familieleden zijn of mensen uit vorige levens. Ze kunnen natuurlijk wel de allerbeste intenties hebben, maar ze hebben nog ‘last van’ hun eigenbelang. Die hebben gidsen niet.
Dit betekent dat een gids nooit zal dwingen te kiezen.
Hij of zij zal nooit dreigen om weg te gaan of beledigd zijn.
Er zal nooit gezegd worden dat een gids beter weet wat goed voor je is dan jijzelf.
Hij of zij zal je nooit verplichten dingen te doen. Je zal alleen maar uitgenodigd worden.
Een gids is nooit boos, teleurgesteld of drukkend.
Een gids is dus een liefdevolle begeleider en adviseur. Deze zal nooit handelen uit eigenbelang en je juist wel stimuleren om je eigen keuzes te maken.
Founder van ontspanninstuin.nl en momentjes.com.
Al ruim 16 jaar houd ik me bezig met spiritualiteit, psychologie en gezondheid (ook lichamelijk).
Voor mij hoort het allemaal bij elkaar.
Mijn passie is ‘intuïtie’.
Met alles wat ik doe heb ik dan ook de onderliggende intentie om je nog dichterbij jezelf en je eigen intuïtieve stem te brengen.
Ik heb de meditatie ontmoet je gids nu meerdere malen zitten, liggend op bed gedaan. Ik krijg helemaal niet door. Kan het ook gewoon zijn dat ik hier helemaal niet geschikt voor ben. Vroeger droomde ik vaak dat ik vloog . En als ik dan wakker schrok sprong ik altijd bij mijn opa achter in de sloot. Die sensatie heb ik jammer genoeg ook nooit meer.
Met vriendelijke groet
Mario
Hey Mario,
Het kan ook liggen aan hoe je je voelt als je de meditatie doet.
Hoe meer rust je hebt en als je met minder verwachtingen en openheid in gaat kan het al veel schelen. 🙂
Daarnaast voelen we vaak dingen voor we ze zien en daar kan ook al wel iets gebeuren wat je nog niet helemaal bewust geregistreerd hebt. 🙂
Dat is erg jammer inderdaad.
Dat geeft aan dat je een beetje vrijheid mist.
Scarlet , ik wil hier nog even op reageren als het mag,
Ik heb een pendel gekocht, en soms denk ik dat het me lukt, als ik aan mijn gids vraag , die ik denk Peter heet of hij me wil ontmoeten, komt er steevast een nee. Als ik dan vraag of ik iets fout doe, komt er ook een nee.
Snap er niets van.
met vriendelijke groet
Mario
Goede morgen,
Dat klinkt alsof je er of zelf of iets anders toch tussen zit.
Het kan fijn zijn om ook een andere manier van communiceren ernaast te gebruiken of een pendelmatje te gebruiken met meer mogelijkheden.
Dan kun je de antwoorden met elkaar vergelijken wat vaak duidelijkheid geeft.